Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Πληρωμένη απάντηση Ζαφείρη για το ΤΕΠΑΚ – Η ανάρτησή του
Πληρωμένη απάντηση Ζαφείρη για το ΤΕΠΑΚ – Η ανάρτησή του

Πληρωμένη απάντηση Ζαφείρη για το ΤΕΠΑΚ – Η ανάρτησή του

Με ανάρτηση του ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Παναγιώτης Ζαφείρης μετά τις τελευταίες συζητήσεις τοποθετήθηκε  αναφορικά με την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου εκτός της Λεμεσού, αφού δυστυχώς το εν λόγω πανεπιστήμιο έπεσε “θύμα” προεκλογικής διαμάχης.

Τι απαντά ο Πρύτανης: 

Σχετικά με τη συζήτηση των τελευταίων ημερών στη δημόσια σφαίρα παραθέτω κάποιες αυτούσιες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας.

Αυτούσιο μέρος ομιλίας μου στο Cyprus Forum Cities που διεξήχθη στις 19 Απριλίου στο ΤΕΠΑΚ σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού και τον οργανισμό Oxygen for Democracy στην παρουσία μεγάλου αριθμού αξιωματούχων τοπικής διοίκησης:

“Το ΤΕΠΑΚ εκ της φύσης του είναι ένα πανεπιστήμιο πόλης. Ως πανεπιστήμιο που βρίσκεται και δρα στην καρδιά της πόλης, αισθανόμαστε έντονο το αίσθημα ευθύνης να ενώσουμε δυνάμεις μαζί με τον Δήμο, και άλλους φορείς της πόλης συνεισφέροντας στη βιώσιμη ανάπτυξη της και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μιας ζωντανής, ακμάζουσας κοινότητας στην οποία είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος.

Το ΤΕΠΑΚ αυτή τη στιγμή φιλοξενεί στα προγράμματα σπουδών του που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης περί τους 3000 φοιτητές και φοιτήτριες. Τον Σεπτέμβριο ξεκινούμε εδώ στο κέντρο της Λεμεσού το νέο προπτυχιακό μας πρόγραμμα στα ναυτιλιακά κάτω από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομικών. Επι πρυτανείας μας το Πανεπιστήμιο μεγάλωσε πληθυσμιακά στο κέντρο της Πόλης και αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο με τα νέα του προγράμματα σπουδών στην Εργοθεραπεία και στο Σχεδιασμό Προϊόντων που βρίσκονται σε αξιολόγηση από το φορέα ΔΙΠΑΕ.

Η προσφορά του νέου προγράμματος σπουδών στη Ολοκληρωμένη Επικοινωνία Μάρκετινγκ το 2021, του προγράμματος στα Ναυτιλιακά το Σεπτέμβριο του 2024, του Προγράμματος στην Εργοθεραπία το 2025 και του Σχεδιασμού Προϊόντων το 2027 θα αυξήσει συνολικά το φοιτητικό πληθυσμό του Πανεπιστημίου μας στο κέντρο της Λεμεσού κατά 500-700 φοιτητών/τριών ανεξάρτητα της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου μας στην Πάφο ή και στη Λάρνακα.

Το Πανεπιστήμιο στο κέντρο της πόλης φιλοξενείται σε περίπου 40 μικρά κτήρια ιδιόκτητα ή ενοικιαζόμενα.

Πρόσφατα, ανακοινώσαμε τα αποτελέσματα από το αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το νέο κτήριο του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών εδώ στο κέντρο της πόλης. Επίσης, πριν λίγες βδομάδες ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την παραχώρηση της έκτασης της Τεχνικής Σχολής και του χώρου που τώρα στεγάζεται το παλιό νοσοκομείο Λεμεσού, και για τους δυο χώρους υπάρχει ήδη σχετικός πλάνο από μέρους του Πανεπιστημίου για τις οντότητες του που θα στεγασθούν εκεί.

Ειδικότερα στην περιοχή του Παλιού Νοσοκομείου υπάρχει συνεχής διαβούλευση με τον ΟΚΥΠΥ για δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Υγείας που θα συνδιαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο με τον ΟΚΥΠΥ.

Ευχαριστούμε την πολιτεία για τη διαχρονική στήριξη της στις προσπάθειες μας για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας και αναμένουμε ότι αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια τα οποία για τη στεγαστική ανάπτυξη του πανεπιστημίου μας είναι καθοριστικά.”

 

Send this to a friend