Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας, διοργάνωσε εκδήλωση με κεντρικό θέμα την εφοδιαστική αλυσίδα, μια θεματική που αποτελεί τον πυρήνα του επιχειρηματικού κόσμου.
Η εκδήλωση αυτή ήταν συνέχεια της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, που είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα στη Λεμεσό, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» της Δημόσιας Ανώτερης Σχολής ΜΙΕΕΚ.
Κατά την συζήτηση στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός των μελών του ΕΒΕΛ αναλύθηκαν οι προκλήσεις που διαρκώς αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Συζητήθηκαν οι απαιτήσεις για διαρκή προσαρμογή και καινοτομία καθώς και λύσεις, με στόχο τη δημιουργία μιας ευέλικτης, ανθεκτικής και βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας, που θα συμβάλλει στη διευκόλυνση του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας.
Η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα με τους συμμετέχοντες να αποκομίζουν πολλά από τις εμπειρίες και τις γνώσεις των επαγγελματιών του χώρου. Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η κυρία Λίνα Έλληνα, Συντονίστρια του Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» της Δημόσιας Ανώτερης Σχολής ΜΙΕΕΚ και συζητητές ήταν η κυρία Λουκιάνα Βαττή, Group Supply Chain Manager and Logistico Facility Manager, στο RPT Group, ο κύριος Κωνσταντίνος Χρυσικόπουλος Chief Operating Officer, της Kazoulis Global Logistics Ltd και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΚΥΦΕΑΣ, ο κύριος Γρηγόρης Γρηγορίου, IT Manager, στην Island Oil (Holdings) Ltd και ο κύριος Νικόλας Στεφάνου, Εκπαιδευτής Ναυτιλιακών Σπουδών MIEEK και Crew Superintendent στην Marin Shipmanagement.
Μέσα από την συζήτηση διαφάνηκε η ανάγκη συντονισμένης προσπάθειας μεταξύ του ΚΕΒΕ και του ΚΥΦΕΑΣ για προώθηση κεντρικού φορέα, ίσως υπό τη μορφή υφυπουργείου, για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του κλάδου όπως καλύτερος συντονισμός μεταξύ υπουργείων, απλούστευση της γραφειοκρατίας κλπ.
Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούμε προς την ψηφιοποίηση της διδασκαλίας στην Μέση Γενική Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτικός γεωγραφίας, Φωτεινή Φωτίου από την Λάρνακα πέτυχε πρόσφατα από το τμήμα Επιστημονικής Καινοτομίας του Πανεπιστήμιου Λάρισας το πρόγραμμα μεγάλης διάρκειας με θέμα « Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση».
Η διατριβή είχε τίτλο «Η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence) στην ποιότητα της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας». Η εκπαιδευτικός δηλώνει ικανοποιημένη με την συγκεκριμένη επιτυχία.
Η τεχνητή νοημοσύνη ήδη άρχισε να επηρεάζει τον τρόπο ζωής μας. Είναι σημαντικό να προωθήσουμε στις νέες γενεές καινοτόμες δράσεις και μεθόδους διδασκαλίας.
Ο ρόλος του αποτελεσματικού εκπαιδευτικού στο σύγχρονο σχολείο αφορά πολλές προκλήσεις και καλλιέργεια θετικών στάσεων απέναντι στο μάθημα (δια βίου μάθηση).
Στο μάθημα της Γεωγραφίας ήδη εντάχθηκαν ψηφιακές εφαρμογές όπως η προσωποίηση των «Homo Sapiens» με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.
Το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας παρουσιάζει ένα φιλμάκι που θα σας κάνει να σκεφτείτε πόσο σημαντική είναι η αγκαλιά στην ψυχική μας υγεία.
Η ιδέα των δωρεάν αγκαλιών ξεκίνησε ως ένα πρωτότυπο “κοινωνικό πείραμα” στο σχολείο μας πριν δύο με τρεις μήνες. Ωστόσο, η ιδιαιτερότητα του σχολείου μας, με μαθητές από 39 διαφορετικές χώρες, άρα και διαφορετικές κουλτούρες, μας γεννούσε αμφιβολίες για το αν θα πετύχουμε τον στόχο μας.
Στο φιλμάκι μας, μπορείτε να δείτε ένα δείγμα της αυθόρμητης ανταπόκρισης των μαθητών μας στις αγκαλιές, αφού δεν γνώριζαν ποια μέρα θα γίνει η βιντεογράφηση.
Η σημασία της αγκαλιάς για πολλούς ανθρώπους είναι ιδιαίτερη. Όπως είπε κάποιος από τους μαθητές μας, “Όλοι έχουμε προβλήματα, αλλά το να βλέπεις κάποιον σκυθρωπό να χαμογελά έστω και για μια στιγμή, το κάνει να αξίζει κάθε φορά».
Μαζί με τη “partner mou in crime”, Λουκία Αγγελή, υλοποιήσαμε την ιδέα μας γυρίζοντας αυτό το φιλμάκι που δείχνει όντως την ανάγκη των παιδιών αλλά και των μεγάλων να δεχθούν ή να δώσουν μια αγκαλιά.
Στο σχολείο μας, η αγκαλιά σημαίνει πολλά! Σημαίνει, σε αποδέχομαι γι’ αυτό που είσαι, με τη διαφορετικότητα σου, την κουλτούρα σου, τον πολιτισμό σου. Σημαίνει “μοίρασμα”, ανταλλαγή συναισθημάτων και αποδοχή του “άλλου”, του αλλοεθνή, του αλλόθρησκου, του αλλοδαπού. Η αγκαλιά συμβάλλει στην ψυχική ανθεκτικότητα και προάγει την Ψυχική Υγεία!
Η κίνηση μας αυτή είναι αφιερωμένη στην συνάδελφο και φίλη, Ριάνα Ξιούρου που μας άφησε νωρίς…