Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αντιπολεμική περιπατητική παράσταση από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας
Αντιπολεμική περιπατητική παράσταση από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Αντιπολεμική περιπατητική παράσταση από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Αντιπολεμική περιπατητική παράσταση στους δρόμους της Λάρνακας πραγματοποίησε στις 24 Απριλίου 2024 το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας – Μουσικό Σχολείο «Μίκης Θεοδωράκης», στο πλαίσιο του στόχου του προγράμματος Εράσμους+ Διαπίστευση, «Ευαισθητοποίηση και καλλιέργεια του ευρωπαϊκού πνεύματος για ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης και της ευρωπαϊκής ταυτότητας του σχολείου. 

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, η παράσταση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Λάρνακα 2030.

«Μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους καθώς και πλήθος κόσμου που τους συνόδευαν, σε μια συμβολική διαδρομή, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι τούτος ο τόπος θέλει την Ειρήνη. Την Ειρήνη στην Κύπρο, την Ειρήνη στην Ευρώπη, την Ειρήνη στον κόσμο όλο απ’ άκρη σ’ άκρη», σημειώνεται.

Τα «Βήματα Ειρήνης…», περιλάμβαναν αποσπάσματα ποιητικών και δραματικών κειμένων αντιπολεμικού χαρακτήρα, επενδυμένα με μουσική και τραγούδι. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από έργα των Αριστοφάνη, Ευριπίδη, Γιώργου Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσου, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Ναζίμ Χικμέτ και Παύλου Λιασίδη. Η μουσική επένδυση περιλάμβανε κρουστά, σάλπιγγες, φλάουτο και τραγούδια από τη χορωδία και την ορχήστρα του σχολείου.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend