Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ενώνοντας Δυνάμεις για την Προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω της Επιχειρηματικότητας
Ενώνοντας Δυνάμεις για την Προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω της Επιχειρηματικότητας

Ενώνοντας Δυνάμεις για την Προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω της Επιχειρηματικότητας

Γράφει η Χριστίνα Αχιλλέως
Founder / Project Manager 

InnoEUsphere Limited

Σε μια εποχή όπου η πολιτιστική κληρονομιά συχνά παραμελείται, το έργο Cultural BEES (www.culturalbees.eu) ξεχωρίζει για την προσπάθειά του να τη διαφυλάξει και να την αναδείξει μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Το Cultural BEES είναι ένα πρωτοποριακό τριετές έργο, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, που στοχεύει στην ανάπτυξη επιστημονικής εκπαιδευτικής ύλης για νέους από 15 έως 30 ετών. Η πρωτοβουλία στοχεύει να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, παρέχοντας τα απαραίτητα εφόδια και δεξιότητες στους νέους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του έργου είναι σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν τις ιδέες, τα έργα και τις επιχειρήσεις τους στον τομέα των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών. Εμπνευσμένο από το δοκιμασμένο μοντέλο «Inspire-Prepare-Succeed» του Junior Achievement, το έργο Cultural BEES θα προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης έτοιμο να υποστηρίξει την ανάπτυξη ιδεών, έργων και επιχειρήσεων στον τομέα των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (CCI). 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή εργαλείων και δεξιοτήτων, ώστε οι νέοι να μπορέσουν να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες που να είναι βιώσιμες, περιεκτικές και καινοτόμες. Η πιλοτική εφαρμογή του έργου θα εφαρμοστεί σε Κύπρο, Βουλγαρία και Ιταλία, όπου θα εκπαιδευτούν 1000 μαθητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στο τέλος του προγράμματος, αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 20 νέες επιχειρηματικές ιδέες στους τομείς της πολιτιστικής κληρονομιάς, εκ των οποίων το 10% αναμένεται να οδηγηθεί σε εμπορική εκμετάλλευση.

Το έργο υλοποιείται από 11 οργανισμούς από 6 ευρωπαϊκές χώρες με συντονιστή τον οργανισμό JA Europe. Στην Κύπρο οι φορείς υλοποίησης του έργου είναι ο Junior Achievement Cyprus και η εταιρεία InnoEUsphere, ενώ η Εθνική Επιτροπή της UNESCO συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου ως συνεργαζόμενος εταίρος. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: https://www.culturalbees.eu/ .

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση: Πολιτιστική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα

Αναπτύσσοντας δεξιότητες στις Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες

Σε συνεργασία με τον οργανισμό Junior Achievement Cyprus και την InnoEUSphere και την ενεργή στήριξη της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO στην Κύπρο, προσκαλούμε καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικούς, σκηνοθέτες, και κάθε δημιουργικό άτομο να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση που οργανώνουμε στις 20 Μαΐου, στις 10:00 πμ στην Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία. Η παρουσία και η συνεισφορά σας είναι κρίσιμη για την επιτυχία του έργου και τη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής μας προσέγγισης. Η Διαβούλευση τίθεται υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Πολιτισμού.

Αναδεικνύουμε όλοι μαζί την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσω δυναμικών επιχειρηματικών προσεγγίσεων.

 Για εγγραφές ή περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί με την κα Ελοΐζα Σαββίδου ([email protected]). 

Send this to a friend