Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ένοχοι για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης ένας Βούλγαρος κι ένας Ελληνοκύπριος στη Λάρνακα
Ένοχοι για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης ένας Βούλγαρος κι ένας Ελληνοκύπριος στη Λάρνακα

Ένοχοι για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης ένας Βούλγαρος κι ένας Ελληνοκύπριος στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας ένας 38χρονος, από τη Βουλγαρία, κι ένας 39χρονος Ελληνοκύπριος, από τη Λάρνακα, στο αδίκημα της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, περιστατικό που συνέβη τον Οκτώβριο του 2022 στη Λάρνακα.

Για την υπόθεση αυτή αρχικά είχε εξεταστεί το αδίκημα της απόπειρας φόνου. Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι μετά από ακροαματική διαδικασία ότι παρέσυραν με αυτοκίνητο 34χρονο, τότε, Ελληνοκύπριο, ο οποίος προηγουμένως επιχείρησε να τους αποτρέψει από το να κλέψουν καταλύτη από άλλο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης, παρά την βιοτεχνική περιοχή της πόλης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 34χρονος παραπονούμενος βρισκόταν σε παραπλήσιο εστιατόριο με παρέα όταν αντιλήφθηκε τους κατηγορουμένους να προσπαθούν να κλέψουν καταλύτη από αυτοκίνητο. Όταν προσπάθησε να τους σταματήσει, οι δύο καταδικασθέντες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα προς τα πίσω παρασύροντας τον 34χρονο σε απόσταση αρκετών μέτρων.

Το ευτύχημα ήταν ότι ο παραπονούμενος την γλίτωσε μόνο με κατάγματα. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο Βούλγαρος και συνοδηγός ο Ελληνοκύπριος. Εναντίον τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, με την Αστυνομία να δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν.

Ενώπιον του κακουργιοδικείου, και οι δύο παραδέχθηκαν ενοχή στην κατηγορία της κλοπής του καταλύτη από το αυτοκίνητο, ενώ ο Βούλγαρος οδηγός παραδέχθηκε και την κατηγορία για αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις σε σχέση με την οδήγηση του αυτοκινήτου. Κατά την ακροαματική διαδικασία, προκειμένου ν’ αποδειχθεί εναντίον τους και η κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, θέση των κατηγορουμένων ήταν πως κατά την διαφυγή τους από την σκηνή δεν είχαν αντιληφθεί ότι παρέσυραν άνθρωπο…

Η δημοσίευση του βίντεο που παραλήφθηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της περιοχής, την στιγμή που το αυτοκίνητο των κατηγορουμένων χτυπά και παρασύρει τον 34χρονο, προκάλεσε σοκ.

Τελικά, η υπόθεση ορίστηκε για τις 17 Μαΐου, προκειμένου ν’ αγορεύσει ο συνήγορος υπεράσπισής τους για μετριασμό της ποινής. Μέχρι τότε και οι δύο θα είναι υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, η κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 7 χρόνια. Την υπόθεση χειρίστηκε για την κατηγορούσα αρχή η Έλενα Κληρίδου.

Κυκλοφορούσαν ελεύθεροι

—————————————  

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση των δύο συγκεκριμένων κατηγορουμένων, οι οποίοι κουβαλούν πλούσιο ποινικό μητρώο, ήταν ότι πριν από την διάπραξη του παρόντος αδικήματος, ήδη εκκρεμούσαν εναντίον τους ενώπιον δικαστηρίου μεγάλος αριθμός ποινικών υποθέσεων, που αφορούσαν κυρίως κλοπές και διαρρήξεις. Οι υποθέσεις αυτές είχαν διαπραχθεί το 2021 και το 2022, γεγονός που καταδεικνύει τη ροή που είχαν και οι δύο στην διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Παραδόξως, όμως, το δικαστήριο δεν έκρινε αναγκαίο να τεθούν υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεών τους, κάτι που είχε ζητήσει η Αστυνομία, εξού και κυκλοφορούσαν ελεύθεροι.

Ένα μήνα πριν το σοβαρό επεισόδιο στην Βιοτεχνική Περιοχή Λάρνακας, το οποίο παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή ενός ανθρώπου, οι δυο τους είχαν εμπλακεί σε υπόθεση κλοπής καταλυτών από αυτοκίνητα στη Λεμεσό, στο πλαίσιο της οποίας καταδιώχθηκαν και ρίφθηκαν προειδοποιητικοί πυροβολισμοί μέχρι να γίνει κατορθωτό να συλληφθούν. Και πάλι, όμως, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους…

Send this to a friend