Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανελέητοι οι βανδαλισμοί στο πάρκο «Πειραιώς» στη Λάρνακα
Ανελέητοι οι βανδαλισμοί στο πάρκο «Πειραιώς» στη Λάρνακα

Ανελέητοι οι βανδαλισμοί στο πάρκο «Πειραιώς» στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν»… Η συγκεκριμένος όρος που ταυτίστηκε με το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, ο οποίος αποτελεί σύγχρονη μεταφορική έκφραση για έργα υποδομής που δεν ολοκληρώνονται, ταιριάζει γάντι για το πάρκο «Πειραιώς» στη Λάρνακα, παρά το λύκειο και γυμνάσιο Βεργίνας.

 

Οι συστηματικοί βανδαλισμοί στο υπό αναφορά πάρκο έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ακραίων συμπεριφορών από ανεγκέφαλους το τελευταίο διάστημα, που γέμισαν το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και κεντρικά σημεία της πόλης με συνθήματα με τη χρήση σπρέι. Συμπεριφορές που προκαλούν «πονοκέφαλο» στις δημοτικές και αστυνομικές αρχές.

Το πάρκο «Πειραιώς» έχει τη δική του ιστορία όσον αφορά τις καταστροφές που υπέστη τα τελευταία χρόνια. Τον Μάιο του 2022 το πάρκο έγινε παρανάλωμα του πυρός, κι ενώ ένα χρόνο προηγουμένως ο Δήμος Λάρνακας είχε ξοδέψει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό προκειμένου ν’ αποκαταστήσει τις ζημιές που είχαν προηγηθεί εξαιτίας αναγραφής συνθημάτων.

«Τέτοιου είδους ενέργειες είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Δημιουργούν αισθήματα θυμού και αγανάκτησης και προσβάλουν το ήθος και το επίπεδο του πολιτισμού της πόλης μας», σημείωνε, τότε, σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λάρνακας, ο οποίος εξέφραζε την ευχή «να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά τέτοια περιστατικά και επιτέλους κάποιοι να αρχίσουν να εκτιμούν την πόλη και τους συνδημότες μας». Μάταια, όμως. Δ

υστυχώς κάποιοι δεν έβαλαν μυαλό. Τον Φεβρουάριο του 2023 ο Δήμος Λάρνακας εξέδωσε νέα ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωνε τους δημότες ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο πάρκο «Πειραιώς», στην οδό Δαφνίδος, το οποίο είχε βρεθεί δυο φορές την προηγούμενη χρονιά στο στόχαστρο βανδάλων.

Οι εργασίες αποκατάστασης περιλάμβαναν την αντικατάσταση των κατεστραμμένων παιγνιδιών και του δαπέδου με τοποθέτηση καινούργιου πλαστικού χλοοτάπητα. Παράλληλα, έγινε επικάλυψη υβριστικών συνθημάτων για πολλοστή φορά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως προγραμματιζόταν και τρίτη επικάλυψη καθότι, άκουσον άκουσον, κατά τη διάρκεια των έργων ανακατασκευής, το πάρκο έπεσε εκ νέου θύμα κακόβολων ενεργειών αναγραφής συνθημάτων. Εξού και τα συνεργεία του δήμου κλάδεψαν την περίφραξη με τέτοιο τρόπο, ώστε η ορατότητα εντός του πάρκου να είναι άμεση ανά πάσα στιγμή με σκοπό την αποφυγή ζημιών.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Λάρνακας προσέβλεπε στην συνεργασία των δημοτών με σκοπό, όπως αναφερόταν, τον περιορισμό και την πάταξη τέτοιων φαινομένων, όχι μόνο για το συγκεκριμένο πάρκο, αλλά για το σύνολο των πάρκων και των παιδικών χάρων της πόλης. Φαίνεται, όμως, πως κανένα μέτρο δεν πτοεί τους ανεγκέφαλους, οι οποίοι συνεχίζουν ανεξέλεγκτοι την καταστροφική τους δράση. Σήμερα, το πάρκο «Πειραιώς» παρουσιάζει την εικόνα που φαίνεται στα φωτογραφικά μας στιγμιότυπα. Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις.

 

Send this to a friend