Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εμφύλιος διαδοχής μετά την δολοφονία του Αλέξη πίσω από την απόπειρα φόνου
Εμφύλιος διαδοχής μετά την δολοφονία του Αλέξη πίσω από την απόπειρα φόνου

Εμφύλιος διαδοχής μετά την δολοφονία του Αλέξη πίσω από την απόπειρα φόνου

Δυο πρώην στενοί συνεργάτες του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ορκισμένοι εχθροί στον ακήρυχτο πόλεμο αλληλοεξόντωσης των φατριών, για τον έλεγχο της νύχτας στην Λευκωσία. Οι απειλές που εκτοξεύονταν εκατέρωθεν φαίνεται πως έγιναν πράξη, με την απόπειρα φόνου του Δημήτρη Ανδρονίκου άλλoς Δημητρούι.

Έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκφράζουν ανησυχίες για νέο κύκλο αίματος που έχει ανοίξει από τους επίδοξους διαδόχους που δεν συμβιβάζονται με διαμοιρασμό της νύχτας.

Τα μέτωπα που άνοιξαν
Ως ηθικός αυτουργός κρατείται ο 45χρονος  ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία του υποκόσμου της Λευκωσίας μετά την δολοφονία Μαυρομιχάλη. Πρόσωπο καλά γνωστό, το οποίο απασχόλησε κατ΄ επανάληψη την Αστυνομία και βαρύνετε με προηγούμενες καταδίκες.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας
Σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται στα πρόσωπα αυτά να βρίσκονται τόσο οι ηθικοί αυτουργοί, όσο και οι φυσικοί δράστες της εκτέλεσης.

Αιτία της ρήξης στις σχέσεις των δυο σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη της Αστυνομίας, ήταν η προσπάθεια του 34χρονου να αναλάβει τον έλεγχο των πρακτορείων στοιχημάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα ο 45χρονος σε δυο περιπτώσεις είπε σε συνεργάτες του ότι ο Ανδρονίκου, πρέπει να βγει από τη μέση.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας
Κάποια δεδομένα διερευνώνται, είτε έχουν σχέση με εμπρησμούς είτε με άλλες εγκληματικές ενέργειες, όλα είναι στο κάδρο των ερευνών

Στην εξίσωση έρχεται να προστεθεί ο ρόλος της Συριακής Μαφίας στην Κύπρο, η οποία φέρεται να ανέλαβε την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου. Στην εν λόγω ομάδα ανήκουν 6 από τους 7 υπόπτους, μεταξύ των οποίων ο εκτελεστής και ο οδηγός του λευκού σκούτερ.  Μαζί οι δυο τελευταίοι δέχτηκαν να κάνουν την δουλεία για 20.000 ευρώ, λαμβάνοντας ως προκαταβολή τις 10. Στο διαμέρισμα του 28χρονου φερόμενου εκτελεστή στην Λάρνακα, βρέθηκε το ποσό των 8,300 ευρώ.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας
Το έγκλημα μεταλλάσσεται, αλλοδαποί που βρίσκονται στην χώρα μας λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο.

Ποιο ήταν το «καρφί»;
Γρίφος για τους ανακριτές, παραμένει και το πως οι δράστες βρέθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας, μισή ώρα προτού η Αστυνομία καλέσει το «Δημητρούι» για κατάθεση, για την έκρηξη βόμβας σε νυχτερινό μαγαζί στον Πρωταρά.

Γιάννος Γιαννακού – Ανακριτής ΤΑΕ Λευκωσίας
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος τον ρώτησε που βρισκόταν, με τον ίδιο να απαντά πως βρισκόταν στα κρατητήρια Λακατάμιας, ώστε να επισκεφθεί τον κουμπάρο του, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση για υποθέσεις εμπρησμών πρακτορείων στοιχημάτων.

Η Αστυνομία δεν κατάφερε να αποτρέψει την εγκληματική ενέργεια, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε από πολίτες ώρα προηγουμένως, για ύποπτες κινήσεις στην περιοχή.

Γιάννος Γιαννακού – Ανακριτής ΤΑΕ Λευκωσίας
Σε τακτά διαστήματα παρέμεναν σε διάφορα σημεία για κάποιο χρονικό διάστημα και παρακολουθούσαν την είσοδο του Σταθμού.

Οι δράστες σύμφωνα με τις μαρτυρίες που εξασφάλισε το ΤΑΕ Λευκωσίας παρακολουθούσαν τις κινήσεις του Ανδρονίκου τουλάχιστον από τις 17 Απριλίου, ενώ του είχαν στήσει ενέδρα προηγουμένως και στο Ακάκι, ωστόσο το σχέδιο τους ματαιώθηκε, λόγω της παρουσίας περιπολικού στην περιοχή.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ αναζητούν απαντήσεις στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, την ώρα που το λευκό σκούτερ των εκτελεστών που φέρεται να κλάπηκε από τη Λεμεσό παραμένει άφαντο. Όπως και το φονικό όπλο, που εκτιμάται πως πρόκειται για πιστόλι τύπου glock.

Δείτε το ρεπορτάζ του Χριστόφορου Νέστορος:

 

Πηγή: alphanews

Send this to a friend