Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Άντρη Ανδρέου: Όταν πιστέψεις στις ικανότητές σου όλα είναι δυνατά – Μέρος α’
Άντρη Ανδρέου: Όταν πιστέψεις στις ικανότητές σου όλα είναι δυνατά – Μέρος α’

Άντρη Ανδρέου: Όταν πιστέψεις στις ικανότητές σου όλα είναι δυνατά – Μέρος α’

Γράφει η Θεοδοσία Αποστόλου

Η Άντρη Ανδρέου κατάφερε, σε διάστημα μόλις πέντε ετών, μετά από την εθελούσια αφυπηρέτησή της από τον τραπεζικό τομέα έπειτα απο 31 χρόνια, να ξανά αρχίσει την καριέρα της σε ένα παραπλήσιο τομέα, αυτό του ασφαλιστικού κλάδου. Η Άντρη σήμερα είναι Διευθύντρια Ασφαλιστικής Ομάδας, 13 ατόμων, στην Eurolife με πολλές διακρίσεις στο βιογραφικό της. Αυτό όμως που ξεχωρίζει στην Άντρη είναι η αγάπη που πηγάζει από μέσα της και το καθαρό της βλέμμα σε κάθε αντίκρισμα. Μια γυναίκα που προκαλεί έμπνευση και αισιοδοξία, εμείς τη συναντήσαμε στα γραφεία της ασφαλιστικής της ομάδας και κουβεντίασαμε μαζί της. 

Άντρη μου, πόσα χρόνια βρίσκεσαι στον ασφαλιστικό τομέα και τι σε ώθησε να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο επάγγελμα;

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την συνέντευξη και να σου ευχηθώ επιτυχία σε ότι κάνεις. Στον ασφαλιστικό τομέα βρίσκομαι τα τελευταία 5 χρόνια, προηγουμένως διετέλεσα διευθυντικό στέλεχος στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου. Ομολογώ ότι ήταν για μένα ένα μεγάλο πανεπιστήμιο αφού εργάστηκα εκεί 31 ολόκληρα χρόνια. Κατά την διάρκεια της εργασίας μου στη τράπεζα είχε δεχτεί αρκετές προτάσεις από μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες της βιομηχανίας αλλά ήθελα να παραμείνω προσηλωμένη στα καθήκοντά μου στο Ταμιευτήριο. Έτρεφα μεγάλη αγάπη για την εργασία μου. Οι συνθήκες, που είναι γνωστές, μας ώθησαν στην αποχώρησή μας από την τράπεζα έτσι με την εθελούσια μου αποχώρηση δέχτηκα εκ νέου πρόταση και αποδέχτηκα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε αυτή τη νέα, όχι όμως ξένη, εργασία.

Συναφείς κλάδοι μεταξύ τους ωστόσο με βασικές διαφορές, αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα ξανά επέλεγες να ασχοληθείς με την ασφαλιστική βιομηχανία;

Όπως έχω αναφέρει και πιο πριν, την εργασία μου στον τραπεζικό τομέα την αγάπησα πολύ και μου έχει δώσει εφόδια, γνώση και αυτοπεποίθηση για όλα όσα επιθυμώ να κάνω επαγγελματικά. Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω όμως ναι θα επέλεγα ξανά να ασχοληθώ με την ασφάλιση. Η φύση της εργασίας αυτής μου έδωσε την δυνατότητα να είμαι πιο ευέλικτη, να έχω περισσότερη ελευθερία για πως λειτουργεί το γραφείο μας εδώ με αποτέλεσμα να είμαι ακόμη πιο αποδοτική. Οι περιορισμοί που έχουμε είναι πιο ελαστικοί, οι ασφαλιστικοί μου σύμβουλοι εδώ στο γραφείο συνδυάζουν επαγγελματικοί και προσωπική ζωή με αρμονία ενώ καθορίζουν σχεδόν μόνοι τα ωράρια και τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Τι σημαίνει η ασφάλεια, αλλά και ποιος είναι ο βασικός ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου;

Για εμένα ασφάλιση είναι μια ομπρέλα προστασίας για κάθε άνθρωπο και για κάθε οικογένεια! Το έζησα και το ζώ καθημερινά μέσα απο τους ανθρώπους που ασφαλίζουμαι. Ο “μάυρος κύκνος” είναι κάτι το οποίο μπορεί να εμφανιστεί στη ζωή μας ανα πάσα ώρα και στιγμή.

Η ασφάλεια είναι εκείνο που θα σε προστατέψει από οποιοδήποτε ατύχημα επισυμβεί στη ζωή σου αλλά και αυτό που σε βοηθά να προνοήσεις για τους μελλοντικούς σου στόχους. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η ασφάλεια ενεργοποιείται μόνο σε απρόβλεπτα γεγονότα, μια ασφάλεια μπορεί να καλύψει πολλές ανάγκες. Ασφαλίζουμε ουσιαστικά οτι πολυτιμότερο έχουμε, τη ζωή μας, απο οποιαδήποτε αιτία. Υπάρχουν ασφάλειες που βοηθούν τους νέους γονείς να σπουδάσουν τα παιδία τους ή να καλύψουν οποιαδήποτε άλλη ανάγκη. Υπάρχει γενικά μια φοβία γύρω από στις ασφάλειες, για το ότι είναι πολλά λεφτά, ή ότι δεν είναι εμπιστοσύνης κοκ. Αυτό γιατί παλαιότερα υπήρχαν περιστατικά εξαπάτησης και άτομα τα οποία δεν ήταν επαγγελματίες. Τα δεδομένα όμως δεν είναι έτσι υπάρχει πολύ σοβαρότητα, επαγγελματισμός και κυρίως ευθύνη απέναντι στους πελάτες μας.

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος κατά την άποψή μου είναι λειτούργημα. Είναι ο άνθρωπος που πρέπει να εμπιστευτούν οι άνθρωποι για να βάλουν μαζί τους αποταμιευτικούς τους στόχους και να εξασφαλίσουν ότι σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε οι δικοί τους άνθρωποι θα είναι καλυμμένοι. Η ασφάλιση της ζωής μας είναι εξίσου και ακόμη πιο σημαντική από τα υλικά αγαθά που ασφαλίζουμε. Εμείς στην Eurolife, προσφέρουμε πρώτα από όλα εμπιστοσύνη και το έχουμε αποδείξει εδώ και χρόνια και προτρέπω τον κόσμο να έρθει κοντά μας να ενημερωθεί και να μιλήσουμε στα πλαίσια απόλυτης εχεμύθειας για τις ανάγκες του.

Μαυρός κύκνος… εννοούμε; Γιατί αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει το φαινόμενο του μαύρου κύκνου.

Ο μαύρος κύκνος αποτελεί έναν όρο που χρησιμοποιείται στη χρηματοοικονομική κοινότητα για να περιγράψει μια σπάνια και απρόβλεπτη κρίση ή γεγονός, που έχει σημαντικές επιπτώσεις στις αγορές και την οικονομία και συνεπώς και στις ζωές όλων των ανθρώπων. Ο όρος προέρχεται από το ένα λατινικό ρητό το οποίο λέει ότι “σπάνιο πουλί στη γη και πολύ παρόμοιο με ένα μαύρο κύκνο”, και χρησιμοποίειται σήμερα για να περιγράψει κάτι σχεδόν αδύνατο ή εξαιρετικά ασυνήθιστο.

Πως εργάζεστε στην ασφαλιστική σας ομάδα και ποία είναι η φιλοσοφία σου;

Έχω προσπαθήσει και θεωρώ ότι τα έχω καταφέρει, να αλλάξω τον τρόπο λειτουργίας της εξυπηρέτησης του κόσμου και της επαφής τους με τους ασφαλιστικούς τους συμβούλους. Τα γραφεία μας, όπως μπορείς να δεις και εσύ, είναι εδώ, ο κάθε ένας στο δικό του γραφείο, υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος στα οποία πραγματοποιούνται τα ραντεβού με τους τους πελάτες και όποιος επιθυμεί είμαστε εδώ, με ένα ραντεβού μπορεί να μας επισκεφτεί για να συζητήσουμε.

Η φιλοσοφία μου και το όραμά μου για κάθε νέα ένταξη στην ομαδά μου είναι απλή, θέλω να χτίζω πρώτα ανθρώπους, να ενδυναμώνω χαρακτήρες και να τους δίνω όλα όσα πρέπει να γίνουν καλοί ασφαλιστικοί σύμβουλοι. Η εμπιστοσύνη του κόσμου για εμένα είναι το Α και το Ω και αυτό είναι μια βασική αρχή για την ομάδα μου, να είμαστε υπευθύνοι, έμπιστοι και κυριώς έντιμοι απένταντι στους ανθρώπους που ασφαλίζουμε. Έχω καταφέρει να θέσω γερές βάσεις και η ομάδα μας χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει και ο κόσμος αυτό το αναγνωρίζει. Είμαστε επαγγελματίες και θέλω να αναγνωριζόμαστε πάντοτε απο αυτό.

 

Είσαι αυστηρή στα καθήκοντα σου ως Διευθύντρια;

Αυστηρή δεν είμαι, αλλά έχω απαιτήσεις από τα παιδία εδώ, γιατί πρόκειται για δικές μου επιλογές να τους εντάξω στην ομάδα μου. Έτσι γνωρίζω καλά τις δυνατότητές τους και που μπορούν να φτάσουν. Στην δική μου ομάδα ισχύουν όροι οικογένειας και ομαδικότητας, ο ένας στηρίζεται στον άλλο και αν χρειαστεί όλοι θα στηριχτούν σε ένα.

Γνωρίζουν καλά ότι είμαι πάντα δίπλα τους να τους στηρίξω και να τους καθοδηγήσω, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι στο γραφείο μου για να συζητήσουμε και να δώσω όπου χρειάζεται την συμβουλή μου. Μάλιστα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα πραγματοποιώ, κατ’ιδίαν προσωπικές συναντησείς, με κάθε ένα μέλος της ομάδας μου ξεχωριστά, για να δούμε μαζί την πορεία και τους σχεδιασμούς του και να δώσω όπου χρειάζεται την συμβουλή μου.

Η συνέχεια της συνέντευξης θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.

Send this to a friend