Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η πόλη της Λάρνακας τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Λάζαρο τον Τετραήμερο.

Συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου, τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμοθέου.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία των Τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου Αγίου Λαζάρου, εντός της πόλεως της Λάρνακας.

Της λιτανείας προέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος συμπαραστατούμενοι από πλήθος κληρικών.

Στη λιτανεία παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης,  η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, Βουλευτές, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, Πολιτικές, Δημοτικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές Αρχές της πόλης και πλήθος κόσμου. Την πομπή πλαισίωσαν τμήματα της Εθνικής Φρουράς, του Τάγματος Οδοιπόρων Αγάπης, Προσκόπων και Οδηγών.

Της πομπής παιάνιζε η Φιλαρμονική και παιδική φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Ανδρέου.

 

Ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στην υποβολή προτάσεων για τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου 2023. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης Υποψήφιων Έργων από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, που έγινε στην παρουσία της τότε Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Μαρίας Παναγιώτου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων, ο Δήμος Αθηένου έχει βραβευθεί με το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για τα έργα του: (α)  «Επαναχρησιμοποίηση οικολογικού μολυβιού με σπόρους», στην κατηγορία «Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον» και (β) «Συνεργασία μαθητών του Γυμνασίου Αθηένου και των ενοίκων της Κλεάνθειου Κοινοτικής Στέγης Ενηλίκων Αθηένου για τη δημιουργία λαχανόκηπου και Συνεργασία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αθηένου Κύκλος Α’ με παιδιά του Νηπιαγωγείου για δημιουργία ανθοδόχων», στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση – Εκπαίδευση».

Με τη βράβευση αυτή ο Δήμος Αθηένου συνεχίζει να βρίσκεται στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) για 6η συνεχή χρονιά.

Η απονομή των Πράσινων Σημαιών πραγματοποιήθηκε σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στις 6.30 μ.μ. Η επίδοση των δύο Πράσινων Σημαιών και ειδικών πλακετών προς τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά έγινε από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, παρουσία της Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Μαρίας Παναγιώτου και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Αντωνίας Θεοδοσίου.

Τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν είναι αντιπροσωπευτικά τόσο της πράσινης κουλτούρας που προωθεί ο Δήμος Αθηένου, όσο και των συνεχιζόμενων προσπαθειών που  καταβάλλονται για ανάπτυξη πράσινης ενέργειας, καλλιέργεια περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθητοποιημένης συνείδησης και σύζευξη μεταξύ των γενεών.

Ο Δήμος Αθηένου συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του σε όλους τους τομείς.

 

Ο Δήμος Λάρνακας πληροφορεί το κοινό ότι με την ευκαιρία της Εορτής του Πάσχα, οι Δημοτικές Υπηρεσίες θα λειτουργήσουν ως ακολούθως:

  • Τα Κεντρικά Γραφεία, τα Γραφεία της Τροχονομικής Υπηρεσίας και λοιπές Υπηρεσίες θα είναι κλειστά την Μεγάλη Παρασκευή, 3/5/2024 και τη Δευτέρα του Πάσχα, 6/5/2023.

 

  • Η Δημοτική Λαϊκή Αγορά θα λειτουργήσει το Μεγάλο Σάββατο, 4/5/2024 από τις 5.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.

 

  • Η Δημοτική Αγορά θα λειτουργήσει το Μεγάλο Σάββατο, 4/5/2024απότις 7.00 π.μ. – 5.00 μ.μ. και θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα του Πάσχα.

 

  • Το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη και το Τμήμα Είσπραξης Φόρων θα παραμείνουν κλειστά την Μεγάλη Παρασκευή, 3/5/2024, τη Δευτέρα του Πάσχα, 6/5/2024 και την Τρίτη, 7/5/2024.

 

  • Η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από την 1.00 μ.μ. της Μεγάλης Πέμπτης, 2/05/2024 μέχρι και την Τρίτη, 7/5/2024.

 

  • Η Δημοτική Πινακοθήκη θα παραμείνει κλειστή από την 1.00 μ.μ. της Μεγάλης Πέμπτης, 2/05/2023 μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, 6/5/2024.

 

  • Η Υπηρεσία Αποκομιδής Σκυβάλων θα λειτουργήσει την Πρωτομαγιά, 1/5/2024 για τις περιοχές όπου η αποκομιδή γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, δηλαδή Συνοικισμό Τσιακιλερού, περιοχή Τιμίου Σταυρού, ΓΣΖ, Νέο ΓΣΖ και Βεργίνα, Συνοικισμό Καμάρες ΙΙ καθώς επίσης και τη Μεγάλη Παρασκευή, 3/5/2024.Παρακαλούνται οι ένοικοι των  υποστατικών των οποίων η περισυλλογή σκυβάλων διεξάγεται το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως διαθέσουν τα σκύβαλά τους την επόμενη καθορισμένη ημέρα περισυλλογής τους.Για τους ενοίκους των υποστατικών των οποίων η συλλογή γίνεται πιλοτικά δυο φορές την εβδομάδα, τη Μεγάλη Παρασκευή, 3/5/2024 και το Μεγάλο Σάββατο, 4/5/2024, η περισυλλογή θα γίνει κανονικά τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

  • Η περισυλλογή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών από το Συλλογικό Σύστημα Green DotΚύπρου θα διεξαχθεί κανονικά κατά τις ημέρες των εορτών.

 

  • Το προσωρινό Πράσινο Σημείο του Δήμου Λάρνακας θα παραμείνει κλειστό την Πρωτομαγιά, το Μεγάλο Σάββατο, 4/5/2024, την Κυριακή του Πάσχα, 5/05/2024 και τη Δευτέρα του Πάσχα, 6/5/2024.

 

Ο Δήμος Λάρνακας εύχεται σε όλους τους δημότες του Καλή Ανάσταση!

 

 

 

 

 

Send this to a friend