Home ΛΑΡΝΑΚΑ Για 6η συνεχή χρονιά «πράσινη πόλη της Κύπρου» ο Δήμος Αθηένου
Για 6η συνεχή χρονιά «πράσινη πόλη της Κύπρου» ο Δήμος Αθηένου

Για 6η συνεχή χρονιά «πράσινη πόλη της Κύπρου» ο Δήμος Αθηένου

Ο Δήμος Αθηένου «συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο» μετά τη βράβευση του ως Πράσινη Πόλη για 6η συνεχή χρονιά, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου μετά την απονομή των Πράσινων Σημαιών πραγματοποιήθηκε σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, την Παρασκευή. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Αθηένου έχει βραβευθεί με το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το έργο «Επαναχρησιμοποίηση οικολογικού μολυβιού με σπόρους», στην κατηγορία «Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον», καθώς και για το έργο «Συνεργασία μαθητών του Γυμνασίου Αθηένου και των ενοίκων της Κλεάνθειου Κοινοτικής Στέγης Ενηλίκων Αθηένου για τη δημιουργία λαχανόκηπου και Συνεργασία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αθηένου Κύκλος Α’ με παιδιά του Νηπιαγωγείου για δημιουργία ανθοδόχων», στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση – Εκπαίδευση».

Η επίδοση των δύο Πράσινων Σημαιών και ειδικών πλακετών προς τον Δήμαρχο Αθηένου Κυριάκο Καρεκλά έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη παρουσία της Υπουργού Γεωργίας Μαρίας Παναγιώτου και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Αντωνίας Θεοδοσίου.

Σημειώνεται πως «με τη βράβευση αυτή ο Δήμος Αθηένου συνεχίζει να βρίσκεται στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) για 6η συνεχή χρονιά».

Σημειώνεται πως «τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν είναι αντιπροσωπευτικά τόσο της πράσινης κουλτούρας που προωθεί ο Δήμος Αθηένου, όσο και των συνεχιζόμενων προσπαθειών που  καταβάλλονται για ανάπτυξη πράσινης ενέργειας, καλλιέργεια περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθητοποιημένης συνείδησης και σύζευξη μεταξύ των γενεών».

Ο Δήμος Αθηένου «συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του σε όλους τους τομείς» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend