Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συμμετοχή ΘΟΚ στο Διεθνές Συνέδριο Συνόδου των Θεάτρων της Ευρώπης
Συμμετοχή ΘΟΚ στο Διεθνές Συνέδριο Συνόδου των Θεάτρων της Ευρώπης

Συμμετοχή ΘΟΚ στο Διεθνές Συνέδριο Συνόδου των Θεάτρων της Ευρώπης

Στο Διεθνές Συνέδριο Συνόδου των Θεάτρων της Ευρώπης και το Φεστιβάλ του Young Europe IV στη Nova Gorica της Σλοβενίας, συμμετείχε η ομάδα της παραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ), με την παράσταση του έργου “FAT” της Ζωής Αποστολίδου, σε σκηνοθεσία Έλενας Σωκράτους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΘΟΚ, ολοκληρώθηκαν στις 21 Απριλίου, οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Συνόδου των Θεάτρων της Ευρώπης και του Φεστιβάλ Young Europe IV που ξεκίνησαν στις 17 Απριλίου, στη Nova Gorica.

Σχεδόν 200 επαγγελματίες του θεάτρου, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για τις δύο αυτές εκδηλώσεις του ETC, με μότο: ‘The Young. The Bold. Break the Mould’, σημειώνεται. Ανάμεσά τους, προστίθεται, και η ομάδα της παραγωγής του ΘΟΚ με την παράσταση του έργου “FAT” της Ζωής Αποστολίδου σε σκηνοθεσία Έλενας Σωκράτους. «H συγγραφή του έργου γεννήθηκε μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα του “Young Europe IV” που στόχο είχε την ανάδειξη μη κυρίαρχων φωνών, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκε η παράσταση», αναφέρεται. Μαζί με το “FAT”, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «γεννήθηκαν άλλα επτά θεατρικά  κείμενα που έλαβαν χώρα ως classroom plays στο Φεστιβάλ».

Σημειώνεται ότι το “FAT” παρουσιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 για δύο παραστάσεις, μια απευθυνόμενη σε μαθητές και μια ανοικτή για το κοινό. «Οι επί σκηνής ηθοποιοί Νάγια Τ. Καρακώστα και Άρης Κυπριανός καταχειροκροτήθηκαν και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις», αναφέρεται, και προστίθεται ότι, μαζί τους, ήταν η συγγραφέας του έργου Ζωή Αποστολίδου, η σκηνοθέτιδά τους Έλενα Σωκράτους, o τεχνικός Μιχάλης Σταύρου, οι σύμβουλοι δραματουργίας Μαρίνα Μαλένη και Κυριακή Αργυρού, καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ Ξενάκης Κυριακίδης.

Ταυτότητα παράστασης

———-

Κείμενο: Ζωή Αποστολίδου

Σκηνοθεσία: Έλενα Σωκράτους

Σύμβουλοι δραματουργίας: Μαρίνα Μαλένη, Κυριακή Αργυρού

Μέντορας: Mohammad Al Attar

Σκηνικά-Κοστούμια: Σωσάννα Τομάζου

Μουσική: ecati

Κίνηση: Γιάννης Οικονομίδης

Επί σκηνής: Νάγια Τ. Καρακώστα, Άρης Κυπριανού

Send this to a friend