Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μεταξύ 31 Μαΐου και 23 Ιουνίου το 25ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου
Μεταξύ 31 Μαΐου και 23 Ιουνίου το 25ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου

Μεταξύ 31 Μαΐου και 23 Ιουνίου το 25ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου

Με τη συμμετοχή ομάδων από Κύπρο, Ελλάδα, Δανία, Ιταλία και Ολλανδία, πραγματοποιείται μεταξύ 31 Μαΐου και 23 Ιουνίου το 25ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό, και στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, αναφέρεται ότι το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου είναι o κορυφαίος θεσμός στον τομέα του σύγχρονου χορού του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, ο οποίος πραγματοποιείται από το 1998, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρωτοπόρες ομάδες χορού από το εξωτερικό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στην προώθηση του σύγχρονου χορού στην Κύπρο.

Προστίθεται ότι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου από χορευτικές ομάδες της Κύπρου και του εξωτερικού. Φέτος θα παρουσιαστούν ομάδες από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες παραστάσεις:

Θέατρο Ριάλτο: Στις 31 Μαΐου Σουζάνα Φιαλά (Κύπρος): AiNA (50΄), στις 4 Ιουνίου Sharp (Arno Schuitemaker, Ολλανδία): The End – part 2 (60΄), στις 10 Ιουνίου Himherandit Production (Andreas Constantinou, Δανία) CARCASS (75΄) για 18+, στις 14 Ιουνίου Rootless Root (Λίντα Καπετανέα, Ελλάδα): Silence (60΄), στις 16 Ιουνίου Eliana Stragapede & Borna Babic: ΑΜΑΕ (30΄) Alessandro Sciarroni: Save the last Dance for Me (20΄) και οι δύο από την Ιταλία και στις 23 Ιουνίου από την Ελλάδα Χρήστος Παπαδόπουλος: LARSEN C (60΄).

Στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας: στις 12 Ιουνίου Himherandit Production (Andreas Constantinou, Δανία) CARCASS (75΄) για 18+ και στις 15 Ιουνίου Rootless Root (Λίντα Καπετανέα, Ελλάδα): Silence (60΄)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έργο που εκπροσωπεί την Κύπρο επιλέγηκε από τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν στα πλαίσια του «Προγράμματος Ενίσχυσης της Δημιουργίας και Έρευνας στον Τομέα του Σύγχρονου Χορού – ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ 2023».

Τα εισιτήρια ανέρχονται σε €8 ανά παράσταση και σε €30 για την κάρτα του Φεστιβάλ με είσοδο σε όλες τις παραστάσεις. Η είσοδος είναι δωρεάν για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες στον τομέα του χορού.

Κατά τις ημέρες πραγματοποίησης του Φεστιβάλ θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία από τη Λευκωσία προς τη Λεμεσό με επιστροφή (μόνο για τα έργα που δεν θα παρουσιαστούν στη Λευκωσία).

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού, το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Θεάτρου Ριάλτο, συμμετέχει στη Δράση EU20, με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Send this to a friend