Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση, λέει η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας
Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση, λέει η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας

Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση, λέει η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας

Η σημασία της ανάπτυξης του τομέα προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας, αναδείχθηκε μέσα από την ενημέρωση της οποίας, έτυχαν η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της UNICEF και της CARDET, σε σχέση με το Έργο «Υποστήριξη της Επέκτασης και της Στρατηγικής Ανάπτυξης της Προσχολικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας στην Κύπρο», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη στήριξη της UNICEF, και το οποίο βρίσκεται σε τελικό στάδιο, και ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Αύγουστο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, η κα. Ευαγγέλου ανέφερε ότι τα οφέλη από την πρόσβαση όλων των παιδιών σε ποιοτικές υπηρεσίες προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας είναι πολλαπλά και συνδυαστικά, τόσο για τα ίδια, όσο και για την κοινωνία και την οικονομία ευρύτερα, ενισχύοντας από τη μια την ένταξη ή την παραμονή νέων στην αγορά εργασίας και συμβάλλοντας από την άλλη, στην ένταξη των παιδιών σε ένα δομημένο και προστατευμένο περιβάλλον, το οποίο τους παρέχει τα πρώτα, αλλά σημαντικά εφόδια μέσα από την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών για τη συνέχεια της ζωής τους.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, ενδυναμώνει την επενδυτική ανάπτυξη του τομέα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα προς όφελος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Καταλήγοντας, η κα. Ευαγγέλου είπε ότι τα αποτελέσματα του Έργου, και συγκεκριμένα αυτά που αφορούν τη χαρτογράφηση της προσφοράς και της ζήτησης, «συμβάλλουν ήδη στη στόχευση της χρηματοδότησης εκεί όπου υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη για την ανάπτυξη νέων ή την επέκταση υφιστάμενων προγραμμάτων παιδικής φροντίδας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend