Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Λετυμπιώτης: Δεν έχει δοθεί ποτέ τέτοια άδεια για μεταφορά αμερικανικών πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Λετυμπιώτης: Δεν έχει δοθεί ποτέ τέτοια άδεια για μεταφορά αμερικανικών πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου

Λετυμπιώτης: Δεν έχει δοθεί ποτέ τέτοια άδεια για μεταφορά αμερικανικών πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου

Δεν έχει δοθεί ποτέ τέτοια άδεια, ούτε υπάρχει τέτοια ενημέρωση, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σχετικά με δημοσιεύματα για μεταφορά αμερικανικών πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Προεδρικό Μέγαρο, και, κληθείς να σχολιάσει ισραηλινά δημοσιεύματα στη βάση των οποίων αμερικανικοί πύραυλοι μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ μέσω της Κύπρου, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «δεν έχει δοθεί ποτέ τέτοια άδεια».

«Δεν υπάρχει τέτοια άδεια, ούτε έχουμε τέτοια ενημέρωση», είπε, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν στοιχεία για υποβολή του όποιου αιτήματος για τέτοια μεταφορά εκ μέρους της Κύπρου.

Ερωτηθείς για ανησυχία της Κυβέρνησης σε σχέση με την επίθεση που φέρεται να έγινε το πρωί κατά του Ιράν, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό για το οποίο έχουμε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή και είναι αυτό το οποίο θα επαναλάβουμε και το έχει επαναλάβει και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είναι ότι εμείς απευθύνουμε δημόσια ακόμα μια φορά τη θέση μας, ότι πρέπει να αποφευχθούν οι όποιες ενέργειες οδηγούν σε κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή». «Θα πρέπει να γίνουν εκείνες οι ενέργειες για αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή», ανέφερε.

Η Κύπρος, συνέχισε, στον βαθμό που μπορεί να διαδραματίσει ρόλο, «προσπαθούμε να συμβάλουμε ακριβώς προς την αποκλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή».

ΚΥΠΕ

Send this to a friend