Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο καθηγητής Ζαμπόγλου
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο καθηγητής Ζαμπόγλου

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο καθηγητής Ζαμπόγλου

Το σπουδαιότερο ομοσπονδιακό παράσημο της Γερμανίας απονεμήθηκε, την Τετάρτη, στον καθηγητή Νικόλαο Ζαμπόγλου, εμπνευστή και ιδρυτή του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, για την εξαιρετική του συμβολή στις γερμανοκυπριακές σχέσεις στον τομέα της ιατρικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Γερμανίας, στη Λευκωσία, ενώ το Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας (Order of Merit Cross), απένειμε η Πρέσβειρα Anke Schlimm, εκ μέρους του Ομοσπονδιακού Προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Πρόκειται, προστίθεται, για το σπουδαιότερο ομοσπονδιακό παράσημο, ως ένδειξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης, που αποδίδει η Γερμανία, από το 1951, και απονέμεται σε προσωπικότητες για πολιτικά, οικονομικά-κοινωνικά και πνευματικά επιτεύγματα προς τη χώρα.

Ο καθηγητής Ζαμπόγλου, ευχαρίστησε την Πρέσβειρα Schlimm και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας,  «για την ύψιστη τιμή που μου αποδίδεται και αφορά σε όλους τους συνεργάτες μου». «Είναι μία διάκριση που επιβεβαιώνει το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών της Κύπρου μας», συμπλήρωσε.

Με αφορμή την απονομή του Σταυρού του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας, ο Δήμος Λεμεσού τίμησε, επίσης χθες, τον καθηγητή Ζαμπόγλου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend