Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πρώτο Παγκύπριο Βραβείο για το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κιτίου στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» 2023-2024
Πρώτο Παγκύπριο Βραβείο για το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κιτίου στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» 2023-2024

Πρώτο Παγκύπριο Βραβείο για το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κιτίου στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» 2023-2024

Η Ημερίδα Επιχειρηματικότητας, Διαγωνισμός Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» και Τελετή Απονομής Βραβείων,  πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στη Λάρνακα και ήταν μια αλησμόνητη εμπειρία για όλους τους μαθητές και μαθήτριες.

Το Πρόγραμμα προσφέρεται μέσα από τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του Κέντρου Επιχειρηματικότητας «CEDAR», την στήριξη του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, των εταιρειών «KPMG Cyprus», «Gravity Ventures», του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Κέντρου «Synthesis» και της «ActionAid Hellas».

Το Πρόγραμμα «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» έχει ως σκοπό την εμφύσηση και προαγωγή της δημιουργικής και καινοτόμου σκέψης, και την προσέγγιση της έννοιας της επιχειρηματικής κουλτούρας, μέσω της διερεύνησης των προκλήσεων του σύγχρονου κόσμου αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Τη νικήτρια ομάδα «Virtutis Solaris» καθοδήγησε στην έμπνευση και υλοποίηση της επιχειρηματικής της ιδέας, ο καθηγητής Σχεδιασμού και Τεχνολογίας, Γιώργος Κυπριανού.

Οι μαθητές της ομάδας ήταν οι ακόλουθοι: Παναγιώτου Αντρεάνα (Α5), Ηρακλείδη Κατερίνα (Α7), Χάρκα Σταύρια (Β5), Θωμά Κωνσταντίνος (Β8), Θωμά Σταύρος (Β8), Αντωνίου Ελένη (Γ2), Γεωργίου Κυριακή (Γ2).

Οι παρουσιαστές της ομάδας (Γεωργίου Κυριακή, Θωμά Σταύρος και Αντωνίου Ελένη), τόσο στην ημιτελική φάση του Διαγωνισμού με την παρουσίαση τους μέσω του Teams όσο και με την παρουσία τους πάνω στην σκηνή, ξεχώρισαν για την άνεση και τον επαγγελματισμό τους.

Τα παιδιά κατάφεραν και έπεισαν τους κριτές για την επιχειρηματική τους ιδέα και έτσι κέρδισαν τις εντυπώσεις και την πρώτη θέση καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας Γυμνασίων.

Η συμμετοχή του Περιφερειακού Γυμνασίου Κιτίου στο συγκεκριμένο διαγωνισμό ήταν ένα ταξίδι πέντε μηνών, που πραγματικά είχε μεγάλη αξία τόσο για τα παιδιά όσο και τον καθηγητή τους.

 Συγχαρητήρια σε όλους,

Send this to a friend