Home ΛΑΡΝΑΚΑ Καλά νέα για την πολη της Λάρνακας απο τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ
Καλά νέα για την πολη της Λάρνακας απο τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ

Καλά νέα για την πολη της Λάρνακας απο τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ

Γράφει η Θεοδοσία Αποστόλου

Καλά νέα για την Πανεπιστημιακή Σχολή την οποία πρόκειται να ιδρύσει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου η οποία, όπως φαίνεται θα συγκατοικεί με το Κέντρο Αριστείας της Λάρνακας, CMMI.

Σε ανάρτηση του ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, κ. Παναγιώτης Ζαφείρης αναφέρει ότι έχει ενημερωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο φαίνεται να αξιολόγησε θετική την μελέτη που είχε ετοιμάσει στις αρχές του έτους το Πανεπιστήμιο και αφορά τη δημιουργία Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ στην πόλη της Λάρνακας.

Σημείωσε επίσης ότι, “προχωράμε άμεσα με τη σύσταση Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής η οποία σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση των σχεδιασμών για την κτηριακή ανάπτυξη της Σχολής, και την ολοκλήρωση της σύνταξης των προγραμμάτων σπουδών της.” στοιχεία τα οποία θα υποβληθούν θα βοηθήσουν την πολιτεία προς την διαμόρφωση της τελικής της απόφασης σχετικά με την δημιουργία της Σχολής.

CMMI και ΤΕΠΑΚ στην ίδια στέγη

Ο κ. Ζαφείρης, αναφέρει επιπλέον οτι οι σχεδιασμοί για την κτηριακή ανάπτυξη της σχολής θα λάβουν υπόψη και τους σχεδιασμούς για την κτηριακή ανάπτυξη και του κέντρου αριστείας CMMI η οποία είναι ολοκληρωμένη και πρόκειται να αναπτυχθεί στην περιοχή του Μακένζυ.

Τέλος τονίζει πως θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με το Δήμο Λάρνακας ούτως ώστε να τροχοδρομηθούν τα επόμενα βήματα. 

Send this to a friend