Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Υπό κράτηση δύο άτομα για μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Κύπρο
Λάρνακα: Υπό κράτηση δύο άτομα για μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Κύπρο

Λάρνακα: Υπό κράτηση δύο άτομα για μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Κύπρο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον 16χρονου και 7 ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 44 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης παράτυπων μεταναστών να φτάσουν στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν ύστερα από μαρτυρία που έλαβε η Αστυνομία ότι ήταν οι πλοηγοί δύο πλοιαρίων που έφτασαν χθες το απόγευμα και το βράδυ στην Κύπρο, μεταφέροντας συνολικά 110 παράτυπους μετανάστες.

Τα δύο πλοιάρια που εντοπίστηκαν από τα ραντάρ της Δημοκρατίας στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, μεταφέρθηκαν με τη συνοδεία σκαφών της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας στο λιμάνι Λάρνακας.

Αφού έγινε η καταγραφή των στοιχείων των επιβαινόντων στα δύο πλοιάρια, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής “Πουρνάρα” στην Κοκκινοτριμυθιά.

Αργά χθες βράδυ συνελήφθη ο 44χρονος, που φέρεται να ήταν ο πλοηγός βάρκας που μετέφερε 37 παράτυπους μετανάστες, ενώ σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθη ο 16χρονος για το ίδιο αδίκημα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του 16χρονου διάταγμα κράτησης 8 ημερών και για τον 44χρονο διάταγμα κράτησης 7 ημερών.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend