Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Παρουσιάστηκε η Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας στη Λάρνακα
Παρουσιάστηκε η Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας στη Λάρνακα

Παρουσιάστηκε η Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας στη Λάρνακα

Εκδήλωση παρουσίασης της Ποιητικής Ανθολογίας Καρπασίας πραγματοποίησε την Παρασκευή η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου (ΕΛΚ) σε συνεργασία με την Ένωση Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου (ΕΕΚΑ), στο οίκημα της Ένωσης στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΚ εκδήλωση παρουσίασής της εν λόγω ποιητικής ανθολογία πραγματοποιήθηκε και στη Λευκωσία στις 28 Φεβρουαρίου, στην οποία είχαν απονεμηθεί βραβεία και έπαινοι στον σχετικό διαγωνισμό και τιμητικά διπλώματα συμμετοχής.

Σημειώνεται ότι για την Ανθολογία μίλησε ο Κώστας Κατσώνης, βραβευμένος λογοτέχνης, Επίτιμο Μέλος της ΕΛΚ και πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, ενώ η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης απαγγελίες ποιημάτων της Ανθολογίας και τραγούδια που ερμήνευσε ο μουσικός Πάμπος Σακκάς.

Αναφέρεται ότι χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου Μιχάλης Τζιώρτας, ο Πρόεδρος της ΕΛΚ, Ελευθέριος Πλουτάρχου, ο Βουλευτής Ονούφριος Κουλλάς (εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου), ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας και η Δήμαρχος Ακανθούς, Ελένη Χατζημιχαήλ.

Προστίθεται ότι το πρόγραμμα παρουσίασε η Ευδοκία Ζορπίδου, Γραμματέας της ΕΛΚ, ενώ τον συντονισμό είχε ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας», Ηλίας Παντελίδης, ο οποίος έκλεισε, με μήνυμά του, την εκδήλωση.

«Είθε η Ανθολογία να αγαπηθεί και να ταξιδέψει παντού ως ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για τα 42 χωριά της μαρτυρικής Καρπασίας που αναμένει, εδώ και 50 χρόνια, όπως και άλλα κατεχόμενα μέρη του νησιού μας, την επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων της και την επανένωση της πατρίδας μας», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου.

Τέλος, αναφέρεται ότι η Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα, στο Σπίτι της Κύπρου, στις 13 Μαΐου 2024.

Send this to a friend