Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Στην ίδια γραμμή με τη Λάρνακα για το θέμα του λιμανιού» – Μήνυμα Χριστοδουλίδη προς Kition ότι «το κράτος δεν εκβιάζεται»
«Στην ίδια γραμμή με τη Λάρνακα για το θέμα του λιμανιού» – Μήνυμα Χριστοδουλίδη προς Kition ότι «το κράτος δεν εκβιάζεται»

«Στην ίδια γραμμή με τη Λάρνακα για το θέμα του λιμανιού» – Μήνυμα Χριστοδουλίδη προς Kition ότι «το κράτος δεν εκβιάζεται»

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το κράτος δεν εκβιάζεται στις όποιες απαιτήσεις και αιτήματα της εταιρείας Kition Ocean Holdings, αναφορικά με το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας.

Το πιο πάνω μήνυμα έστειλε το βράδυ της Τρίτης (9/4) από την Ορόκλινη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, με αφορμή τις διαφορές που έχουν προκύψει (και είδαν το φως της δημοσιότητας) τις τελευταίες μέρες μεταξύ επενδυτή και Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου.

Ενός έργου, το οποίο όταν αρχικά εξαγγέλθηκε από την ανάδοχο εταιρεία χαρακτηρίστηκε «το μεγαλύτερο αναπτυξιακό project στην Κύπρο», ωστόσο δύο χρόνια μετά την επίσημη παραλαβή του λιμανιού και της μαρίνας από την Αρχή Λιμένων, τα μεγάλα έργα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει…

Στο χαιρετισμό του, στο πλαίσιο των αποκαλυπτηρίων της ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Σταδίου Ορόκλινης σε Δημοτικό Στάδιο «Κυριάκος Χρίστου», εις μνήμη του μοναδικού αγνοούμενου της κοινότητας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τους φορείς και παράγοντες της Λάρνακας για το θέμα του λιμανιού, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξή του με τα όσα διακηρύσσουν δημόσια τόσο ο δήμος της πόλης, όσο και το σύνολο των βουλευτών της επαρχίας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε συνάντηση με την ανάδοχο εταιρεία, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

«Έχω μιλήσει με τον Υπουργό Μεταφορών, έχω ζητήσει να διευθετηθεί συνάντηση με την εταιρεία και είμαι έτοιμος να συζητήσω μαζί με τον επενδυτή, να ακούσω τις προσεγγίσεις του και να καταλήξουμε σε λύσεις, πάντοτε όμως εντός του συμφωνημένου πλαισίου. Αυτό που θέλω να μεταφέρω είναι ότι ως κράτος δεν εκβιαζόμαστε.

Το κράτος δεν εκβιάζεται, αλλά, επαναλαμβάνω, είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει πάντα εντός του συμφωνημένου πλαισίου», τόνισε με νόημα.

Υπενθυμίζουμε, ότι μετά την έκτακτη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου Λάρνακας την περασμένη Τρίτη (9/4), ο δήμος ζήτησε την προσωπική εμπλοκή του ΠτΔ στο θέμα του λιμανιού και της μαρίνας, προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα.

Έργα στην Ορόκλινη

——————————

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η Ορόκλινη, την οποία χαρακτήρισε την μεγαλύτερη κοινότητα της Κύπρου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε για έργα, τα οποία θα την αναβαθμίσουν και θα της προσδώσουν, όπως είπε, προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναφορά για τα κατασκευαστικά έργα της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας (ο δρόμος, διασχίζει την τουριστική περιοχή της Ορόκλινης), που βρίσκονται σ’ εξέλιξη, για το πιλοτικό έργο τοποθέτησης ηχοπετασμάτων κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Ριζοελιάς – Αμμοχώστου, μήκους 2000 μέτρων, καθώς και για την εφαρμογή φωτοβολταικών συστημάτων, τα οποία, όπως ανέφερε, θα αξιοποιηθούν για ενίσχυση ευάλωτων οικογενειών.

Περαιτέρω, ο κ.Χριστοδουλίδης είπε ότι υπό εξέταση είναι το αίτημα του κοινοτικού συμβουλίου, για δημιουργία νέου δρόμου που να συνδέει την Ορόκλινη με την τουριστική περιοχή, ενώ ανακοίνωσε την ανέγερση δεύτερου δημοτικού σχολείου στην κοινότητα για εξυπηρέτηση των αυξανόμενων εκπαιδευτικών αναγκών που αναμένεται να προκύψουν μελλοντικά στην περιοχή, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης του πληθυσμού της.

 

Send this to a friend