Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη της ΑΕΚ για τα 30 χρόνια ζωής του ενοποιημένου σωματείου της Λάρνακας και των 100 χρόνων ιστορίας
Πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη της ΑΕΚ για τα 30 χρόνια ζωής του ενοποιημένου σωματείου της Λάρνακας και των 100 χρόνων ιστορίας

Πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη της ΑΕΚ για τα 30 χρόνια ζωής του ενοποιημένου σωματείου της Λάρνακας και των 100 χρόνων ιστορίας

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μέσα σε μία συγκινητική και φορτισμένη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 8 Απριλίου, η δημοσιογραφική διάσκεψη της ΑΕΚ για τα 30 χρόνια ζωής του ενοποιημένου σωματείου της Λάρνακας και των 100 χρόνων ιστορίας που κουβαλά.

Κατά την διάσκεψη έγιναν γνωστές οι επετειακές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, με το μέλος του δ.σ. Ιωσήφ Φράγκου ν’ ανακοινώνει κάποιες απ’ αυτές, όπως είναι η πραγματοποίηση συναυλίας με γνωστό Ελλαδίτη καλλιτέχνη, η διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα με μεγάλη ομάδα του εξωτερικού και η κυκλοφορία ενός επετειακού-ιστορικού βιβλίου, με υλικό που δεν έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, στο οποίο θα καταγράφονται οι ένδοξες πορείες της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού στον αθλητικό και πολιτιστικό τομέα και η προσφορά των δύο ιστορικών σωματείων στους εθνικούς αγώνες.

Όπως λέχθηκε, οι πορείες και η προσφορά του ΠΟΛ και της ΕΠΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία της Λάρνακας. Στην ομιλία του ο πρόεδρος Άντρος Καραπατάκης, ο οποίος στα εννέα χρόνια της θητείας του έχει μετατρέψει την ομάδα της Λάρνακας σε μόνιμη πρωταγωνίστρια στο κυπριακό πρωτάθλημα, είπε ότι η ΑΕΚ έχει εδραιωθεί και καθιερωθεί πλέον ως ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία της Κύπρου σε όλα τα αθλήματα, προσθέτοντας ότι η Λάρνακα έχει γίνει γνωστή σε όλη την Ευρώπη μέσα από τις ιστορικές πορείες της ομάδας στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Όπως αναφέρθηκε, την τελευταία 10ετία η ΑΕΚ έχει πραγματοποιήσει 40 ευρωπαϊκά ταξίδια σε όλα τα μήκη και πλάτη της ηπείρου! Ο κ.Καραπατάκης μίλησε, επίσης, για την ανέγερση του ιδιόκτητου γηπέδου «ΑΕΚ Αρένα», κατηγορίας 4, το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα στο «μεγάλωμα» της ομάδας και για την ανέγερση του σύγχρονου αθλητικού κέντρου προς εξυπηρέτηση των ακαδημιών (σήμερα φιλοξενούν περίπου 1000 παιδιά).

«Όλοι οι Σκαλιώτες πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για την ΑΕΚ», τόνισε με νόημα. Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας και άλλοι παράγοντες.

Στη δική του ομιλία ο πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ Ντίνος Λευκαρίτη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν αναφέρθηκε στα πρώτα δύσκολα χρόνια μετά την ενοποίηση. «Φάγαμε ξύλο», είπε χαρακτηριστικά, «αφού στα πρώτα χρόνια ο φίλαθλος κόσμος παρατηρούσε τα χρώματα στις φανέλες και στα σορτσάκια και μετρούσε τους παίκτες του Πεζοπορικού και της ΕΠΑ στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Σήμερα, νιώθω υπερήφανος για την ΑΕΚ», σημείωσε.

Συγκίνηση προκάλεσε και το φιλμάκι που παρουσίασε ο Στέφανος Θόπσον, μέσα από το οποίο ξεδιπλώθηκε η πλούσια ιστορία και οι τίτλοι της ΕΠΑ και του ΠΟΛ στο ποδόσφαιρο, παρουσιάστηκαν παλιοί ποδοσφαιριστές, έγινε αναφορά για τους αμέτρητους τίτλους που κατέκτησε ο Πεζοπορικός στην καλαθόσφαιρα καθώς και για τις διακρίσεις της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο και στην καλαθόσφαιρα.

 

Send this to a friend