Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης σε εκδήλωση στα Λεύκαρα
Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης σε εκδήλωση στα Λεύκαρα

Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης σε εκδήλωση στα Λεύκαρα

Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης ήταν το επίκεντρο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στα Λεύκαρα, από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI). 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Έργου “Ας δημιουργήσουμε μια κληρονομιά των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης – SDGCultheritage”, έργο του προγράμματος Δημιουργικής Ευρώπης, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην παρουσία των εταίρων από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος του προγράμματος “Let’s create an SDGs heritage – SDG Cultheritage” είναι η χρήση της δημιουργικότητας, της τέχνης και του πολιτισμού για την περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα, και στην περίπτωση του CSTI στον τομέα του τουρισμού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υφυπουργός Πολιτισμού, Δρ. Βασιλική Κασσιανίδου, η οποία ανέφερε ότι η ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των Υφυπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού οδήγησε σε σημαντικές συνέργειες, ειδικά στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς.

“Η πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά προωθεί την Κύπρο ως έναν ελκυστικό προορισμό διακοπών παγκοσμίως. Ωστόσο, καθώς υποστηρίζουμε τους πολιτιστικά ευαίσθητους προορισμούς, η δέσμευσή μας για τη βιωσιμότητα παραμένει ακλόνητη. Αυτή η δέσμευση περιλαμβάνει την προτεραιότητα της υπεύθυνης συμπεριφοράς και τη διατήρηση των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών μας πόρων, εξασφαλίζοντας ότι παραμένουν ακέραιοι για τις μελλοντικές γενιές να εκτιμήσουν και να απολαύσουν», είπε.

Ιδιαίτερη χροιά στην εκδήλωση έδωσε η έκθεση ευφάνταστων δημιουργιών με γυαλί, ξύλο και ανακυκλώσιμα υλικά.

Send this to a friend