Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τα εγκαίνια του έργου της ανάπλασης των προσόψεων της παραλιακής Πιαλέ Πασά και του Πάρκου Καλλιτεχνών Μεσόγειος στην ίδια περιοχή τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην παρουσία του δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα και άλλων αξιωματούχων της πόλης.

Τα κτήρια στην πολυσύχναστη οδό, που ενώνει τις Φοινικούδες με το Μακένζι, έχουν βαφτεί αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα της τουρκοκυπριακής συνοικίας της Σκάλας, η βιτρίνα της οποίας δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα των προηγούμενων χρόνων.

Τα πρώτα σπίτια που επιδιορθώθηκαν είναι λευκά, με χρωματιστά παράθυρα και πόρτες, ενώ κάποια από αυτά βάφτηκαν με χρώματα, που επιλέχθηκαν από ομάδα καλλιτεχνών της πόλης.

Η περιοχή ομόρφυνε και από την ολοκλήρωση του Πάρκου Καλλιτεχνών Μεσόγειος, το οποίο συνδέεται με την Πιαλέ Πασά και εφάπτεται στον νέο δημοτικό χώρο στάθμευσης στην περιοχή του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά. Στον χώρο δημιουργήθηκε ανοικτός πλατειακός χώρος, με πράσινο και υγρό στοιχείο.

Οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να χωροθετούν στο πάρκο εικαστικά έργα εξωτερικού χώρου, ενώ θα πραγματοποιούνται και εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

 

Επίσης την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του έργου για τον εξωραϊσμό της κοίτης του ποταμού «Καμάρα», στην Τόχνη, ο οποίος εξήγγειλε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τη δημιουργία στέγης ευγηρίας και βρεφονηπιακού σταθμού στην κοινότητα.

Αναφερόμενος στο έργο που εγκαινίασε, ο ΠτΔ είπε ότι αποτελεί σημείο αναφοράς για την κοινότητα, το οποίο αναδεικνύει την πολιτιστική, τουριστική, λαογραφική και περιβαλλοντική ζωή στην γύρω περιοχή.

«Ως κυβέρνηση», σημείωσε «δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, όχι με λόγια αλλά με πράξεις, στην ανάγκη να δημιουργηθούν στις κοινότητες οι αναγκαίες υποδομές, έτσι ώστε να αυξήσουμε τους πληθυσμούς στην Τόχνη, στο Ζύγι και στο Μαρί.

Το συνολικό κόστος ξεπέρασε τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ.

 

 

 

Send this to a friend