Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Από την Λάρνακα προς όλο τον κόσμο
Από την Λάρνακα προς όλο τον κόσμο

Από την Λάρνακα προς όλο τον κόσμο

Καινοτόμο εγχείρημα υπό την επιμέλεια ενός συμπολίτη μας εκπαιδευτικού.

Ο λόγος για το πρωτοποριακό και διαδραστικόπρότζεκτ«History’s Superheroes» που έχει θέσει ως βασικό στόχο μέσα από ένα βιβλίο και παιχνίδι Ιστορίας να προωθήσει την ανάπτυξη αρετών και δεξιοτήτων όπως η ενσυναίσθηση, η γενναιοδωρία, η επιμονή και η αποφασιστικότητα.

Μέσω ενός διασκεδαστικού τρόπου εκμάθησης της Ιστορίας, το βιβλίο αλλά και το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί και δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά να έρχονται σε επαφή, να εξερευνούν αλλά και να αναλύουν εμπνευστικά ιδιοσυγκρασιακά στοιχεία από  δέκα εξέχουσες ιστορικές προσωπικότητες. Από την συμπόνια του ΜαχάτμαΓκάντι μέχρι τη γενναιοδωρία της πριγκίπισσας Νταϊάνα και από την επιμονή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκεώς την αποφασιστικότητα της Ελέανορ Ρούσβελτ το βιβλίο οδηγεί τους αναγνώστες σε ένα συναρπαστικό διαδραστικόταξίδι μέσα από την ιστορία.

Συγκεκριμένα το βιβλίο δεν  περιορίζεται στο να περιγράψει μέσα από πολύχρωμα κομικς τις αρετές των δέκα αυτών «σούπερ ηρώων» αλλά και με ένα πρακτικό και συνάμα συναρπαστικό τρόπο δείχνει στα παιδιά πώς να αναπτύξουν κι αυτά με τη σειρά τους αντίστοιχες δεξιότητες. Επί της ουσίας δεν μιλάμε μόνο για ένα ακόμη βιβλίο αλλά για μια σειρά από ωφέλιμες διαδραστικές δραστηριότητες,  που μπορούν να διαρκέσουν έως και 50 μέρες.

“Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα βιβλίο που δεν θα ήταν απλώς εμποτισμένο με γνώση, αλλά ένα βιβλίο που θα λειτουργεί με ένα αλληλεπιδραστικό και ελκυστικότρόπο“, λέει ο Αντρέας Δ. Δημητρίου επικεφαλής του πρότζεκτ, “πιστεύουμε ότι ζητώντας από τα παιδιά μας να εξασκήσουν τη προσαρμοστικότητα, τη δημιουργικότητα και την αποφασιστικότητα θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να γίνουν επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι ενήλικες”.

Τις τελευταίες 10 μέρες, διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία μία διαδικτυακή εκστρατεία για το “HistorysSuperHeroes” στηνπαγκοσμίου φήμης πλατφόρμα του Kickstarter όπου χρηματοδοτούνται καινοτόμες ιδέες. Το «History’s Super Heroes” θα εκδοθεί και θα κυκλοφορήσει αφού συγκεντρώσει το ποσό που χρειάζεται για να παραχθεί και να διανεμηθεί σε ικανοποιητικές ποσότητες. Εάν επιθυμείτε να στηρίξετε κι εσείς αυτή τη θαυμάσια και κυπριακής εμπνεύσεως πρωτοβουλία, μπορείτε να πατήσετε σε αυτό το link. Στηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία προ-αγοράζετε με αυτό τον τρόπο το βιβλίο ή/και το παιχνίδι “Historys Super Heroes”.

Send this to a friend