Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Στιγμές τρόμου ζουν καθημερινά οι κάτοικοι του Μενεού από ένα σκύλο ράτσας Μαλινουά (βίντεο)
Στιγμές τρόμου ζουν καθημερινά οι κάτοικοι του Μενεού από ένα σκύλο ράτσας Μαλινουά (βίντεο)

Στιγμές τρόμου ζουν καθημερινά οι κάτοικοι του Μενεού από ένα σκύλο ράτσας Μαλινουά (βίντεο)

 Σκύλος ράτσας Μαλινουά έχει τρομακρατίσει στην κυριολεξία τον κόσμο στο Μενεού της επαρχίας Λάρνακα.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους της περιοχης έχει επιτεθεί και σκοτώσει 2 σκυλάκια μπροστά στα έντρομα μάτια των ιδιοκτητών τους. Επίσης έχει σκοτώσει γάτους της περιοχής. Το σπίτι που διαμένει ο σκύλος βρίσκεται δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο του Μενεού όπως μας έχουν αναφέρει. Η μια μάλιστα παραπονούμενη που της έχει σκοτώσει το σκυλάκι έχει προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης στο δικαστήριο. Έχουμε μιλήσει και με τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, όπου μας διαβεβαιώσαν όσα μας είπαν οι κάτοικοι.

Επίσης να πούμε προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Δήμαρχο του Δήμου Δρομολαξιάς Μενεού, χωρίς αποτέλεσμα για να πάρουμε κάποια απάντηση, όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνουν οι δημοτικές αρχές για το όλο θέμα.

Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι για την ασφάλεια ειδικά των παιδιών τους αλλά και των ιδίων. Δεν μπορούν να βγουν έξω στο δρόμο να περπατήσουν τα μικρά παιδιά μόνα τους γιατί κινδυνεύουν. Και ζητούν μια λύση να γίνει κάτι άμεσα πριν θρηνούσε θύματα.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» η Νεκταρία Χατζηφιλίππου, κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι o ιδιοκτήτης του σκύλου άφησε ανοιχτή την πόρτα του σπιτιού του και ο σκύλος του όρμησε στο σκυλάκι της και το κατασπάραξε μπροστά στα μάτια της.

Όπως ανέφερε, προχώρησε σε καταγγελίες για το περιστατικό και η υπόθεση είναι στα δικαστήρια.

«Η περίφραξη του σπιτιού του είναι σχεδόν ανύπαρκτη και ο σκύλος είναι επικίνδυνος. Κοντά στο σπίτι του είναι το δημοτικό αλλά και δύο πάρκα. Ο σκύλος χρειάζεται εκπαίδευση, πρέπει να δουν κάτω από ποιες συνθήκες ζει. Ζητούμε να απομακρυνθεί από τη γειτονιά. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, να παίζουν ελεύθερα έξω», σημείωσε.

«Εμένα το σκυλάκι μου το σκοτώσανε. Το είχα σαν παιδάκι μου. Δεν έμεινε να μου κάνουν κάτι άλλο αλλά ο κόσμος εκεί είναι τρομοκρατημένος», τόνισε.

Να τονίσουμε στο ρεπορτάζ μας ότι τόσο οι παραπονούμενοι κάτοικοι όσο και εμείς που προβάλαμε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ δεν ζητάμε τη θανάτωση του σκύλου, αλλά ζητάμε τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες όσο και ο ιδιοκτήτης να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε ο σκύλος, να απομακρυνθεί ή να λάβει την κατάλληλη εκπαιδεύση για να μην γίνεται επικίνδυνος προς τους ανθρώπους. Επίσης αν θα βρίσκεται με τον ιδιοκτήτη του εκπαιδευμένος να ζει κάτω από κατάλληλες εγκαταστάσεις προστατευόμενος και πάντα φυσικά υπό την επίβλεψη του ιδιοκτήτη του, όπως άλλωστε προβλέπουν οι νόμοι.

 

Send this to a friend