Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: «Καμπάνα» δέκα χρόνων σε 67χρονο βιαστή
Λάρνακα: «Καμπάνα» δέκα χρόνων σε 67χρονο βιαστή

Λάρνακα: «Καμπάνα» δέκα χρόνων σε 67χρονο βιαστή

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ποινή φυλάκισης δέκα χρόνων επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε 67χρονο, από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε υπόθεση βιασμού γυναίκας, η οποία κατά τον επίδικο χρόνο ήταν 61 χρόνων. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος σε τέσσερα πολύ σοβαρά αδικήματα, τα οποία αφορούν βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και σεξουαλική κακοποίηση δια διείσδυση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2021, στην οικία του 67χρονου.Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας της παραπονούμενης, η οποία πριν από το αδίκημα διατηρούσε σχέση με τον κατηγορούμενο, αλλά σε κάποιο σημείο διέκοψαν. Η παραπονούμενη κατέθεσε ως βασική μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη και κρίθηκε αξιόπιστη από το δικαστήριο. Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο.Tην διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Κλιμάκιο Βίας Κατά της Οικογένειας στη Λάρνακα.

Την υπόθεση στο δικαστήριο χειρίστηκε εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής η Έλενα Κληρίδου. Ένας από τους επιβαρυντικούς παράγοντες που έλαβε υπόψη του το Κακουργιοδικείο ήταν η βία που άσκησε ο κατηγορούμενος σε βάρος του θύματος. Όπως τονίστηκε στην απόφαση, ο 67χρονος ήταν ιδιαίτερα βίαιος σε βάρος της γυναίκας, η οποία δεν συναινούσε στην σεξουαλική πράξη. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος κτυπώντας την κατάφερε να της βγάλει τα ρούχα και να την βιάσει. Η παραπονούμενη εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος αποφάνθηκε ότι έφερε μώλωπα στο μάτι και τραύματα σε διάφορά μέρη του σώματός της.

Η μαρτυρία του ιατροδικαστή κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν, επίσης, καταλυτικής σημασίας ως προς την ετυμηγορία των δικαστών. Ένας άλλος επιβαρυντικός παράγοντας που λήφθηκε υπόψη κατά την επιμέτρηση της ποινής ήταν η έξαρση που, όπως αναφέρθηκε, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην διάπραξη παρόμοιων υποθέσεων, οι οποίες παρουσιάζονται ενώπιον της δικαιοσύνης. Εξού και τονίστηκε η ανάγκη επιβολής αποτρεπτικών ποινών. Με το άκουσμα της δεκαετούς φυλάκισης, ο 67χρονος άρχισε να φωνασκεί εντός της αίθουσας του Κακουργιοδικείου, αντιδρώντας για το ύψος της ποινής που του επιβλήθηκε.

Η ανακοίνωση                                                                                

Το επίσημο ανακοινωθέν του Κακουργιοδικείου αναφέρει τα ακόλουθα: «Ο κατηγορούμενος διατηρούσε ερωτική σχέση με την παραπονούμενη, σχέση η οποία τερματίστηκε με τους δύο όμως να συνεχίζουν να έχουν επαφή. Στις 13/12/2021 τη μετέφερε στην οικία του και παρά την επιθυμία της να πάει στο σπίτι της, δέχθηκε την επίθεση από τον κατηγορούμενο, ο οποίος την γρονθοκόπησε και στη συνέχεια την ακινητοποίησε και την βίασε χωρίς τη χρήση προφυλακτικού εκσπερματώνοντας μέσα της.

Στη συνέχεια δέχθηκε και πάλι επίθεση από τον κατηγορούμενο, ο οποίος της έδωσε γροθιά στο μάτι. Από τις γροθιές προκλήθηκε στην παραπονούμενη σωματική βλάβη στην περιοχή του δεξιού οφθαλμού. Στη προσπάθεια της να φύγει, ο κατηγορούμενος της πήρε τα κλειδιά του οχήματος της από το χέρι και προσπάθησε να πιάσει την τσάντα και το κινητό της για να μην καλέσει βοήθεια. Την τραβούσε από τα μαλλιά και την έριξε στα καθίσματα του αυτοκινήτου.

Η παραπονούμενη φώναζε για βοήθεια χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σε κάποια στιγμή, μετά που τον παρακάλεσε, της έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητο της για να φύγει, του φώναξε ότι θα πάει Αστυνομία. Ο κατηγορούμενος την ακολούθησε με το αυτοκίνητο του μέχρι το σπίτι της οπόταν και έκανε επαναστροφή και έφυγε».

Send this to a friend