Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ H PHS φέρνει τη νέα εποχή στην Κύπρο και υιοθετεί τετραήμερη εργασία
H PHS φέρνει τη νέα εποχή στην Κύπρο και υιοθετεί τετραήμερη εργασία

H PHS φέρνει τη νέα εποχή στην Κύπρο και υιοθετεί τετραήμερη εργασία

Το ελεγκτικό φορολογικό γραφείο της PHS στη Λάρνακα στο πλαίσιο της συνεχούς της δέσμευσης για προώθηση ενός δυναμικού και υγιές εργασιακού περιβάλλοντος, ανακοινώνει την έναρξη της καινοτόμου πρωτοβουλίας, εργασία τεσσάρων ημερών την εβδομάδα. Πρόκειται για την πρώτη κυπριακή εταιρεία που υιοθετεί την τετραήμερη εργασία.

Η PHS δίνει προτεραιότητα στην ευημερία και την παραγωγικότητα των ανθρώπων της. Το πρόγραμμα υπογραμμίζει τη δέσμευσή της εταιρείας για προαγωγή μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, ενώ βελτιώνει την παροχή των υπηρεσιών της. Το πρόγραμμα θα τρέξει πιλοτικά από την 1η Απριλίου έως την 30ή Απριλίου.

Ο ιδιοκτήτης του ελεγκτικού γραφείου, κ. Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, υπογραμμίζει ότι η ποιότητα στον εργασιακό χώρο είναι εξαιρετικής σημασίας για τους εργαζομένους αφού τους παρέχετε ουσιαστικά άλλο ένα κίνητρο να είναι πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί στην εργασία τους. Ο κ. Χατζηζαχαρίας πρόσθεσε ότι ο κυρίως άξονας των εργαζομένων του αποτελείται κυρίως από γυναίκες που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολλαπλούς ρόλους και έχει ως επιθυμία να διευκολύνει τις εργαζόμενες μητέρες.

Η δυνατότητα να έχουν μια επιπλέον ημέρα ελεύθερου χρόνου επιτρέπει στους εργαζομένους να ξεκουράζονται περισσότερο και να απολαμβάνουν το χρόνο τους εκτός εργασίας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της έντασης, αυξημένη ευχαρίστηση και ενδυνάμωση της συναισθηματικής ευεξίας τους, προωθώντας θετικότερο περιβάλλον στον χώρο της εργασίας.

Επιπρόσθετα, η μεγαλύτερα προσφορά ελεύθερου χρόνου για ανάπαυση και ανανέωση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κόπωσης και της αποστροφής που δημιουργείται για εργασία που προκαλείται από μια πιο πυκνή εβδομάδα εργασίας ενώ μπορεί να μείωση την ανάγκη για εξεύρεση νέας εργασίας.

Τέλος οι εργαζόμενοι έχουν μεγαλύτερη ευελιξία για να εκπληρώσουν τις προσωπικές τους υποχρεώσεις, να φροντίσουν την οικογένειά τους ή να ακολουθήσουν τα
ενδιαφέροντά τους, προσφέροντας έτσι έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής επιτυγχάνοντας ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους.

Τα αποτελέσματα της νέας αυτής προσπάθειας θα ανακοινωθούν με το πέρας της πιλοτικής εφαρμογής της τετραήμερης εργασίας στην PHS.

Send this to a friend