Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Πρόεδρος της Εσθονίας, επισκέφθηκε χθες το απόγευμα το Κέντρο Εκπαίδευσης για τη Χερσαία και τη Θαλάσσια Ασφάλεια και την Ασφάλεια Λιμένων στη Λάρνακα, όπου του παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες, τα εργαστήρια αλλά και ο εξοπλισμός που διαθέτει το συγκεκριμένο κέντρο.

Σε δηλώσεις της ύστερα από την επίσκεψη, η Ξένια Στρούθου, βοηθός λειτουργός, η οποία εκτελεί καθήκοντα Βοηθού Διευθυντή, ανέφερε ότι έγινε παρουσίαση του Κέντρου, των εργαστηρίων που υπάρχουν και του εξοπλισμό που διαθέτουμε για τον ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα αλλά και τις εκπαιδεύσεις που προσφέρουμε».

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Εσθονίας ενημερώθηκε επίσης για «τις εκπαιδεύσεις που γίνονται στο Κέντρο, σε λειτουργούς και αξιωματούχους από διάφορες χώρες, όπως Λίβανο και Λιβύη, δηλαδή κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής αλλά και από βαλκανικές και ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες». Όπως εξήγησε η κα. Στρούθου, «το Κέντρο φιλοξενεί εκπαιδεύσεις για θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων, τρομοκρατία, ασφάλεια, όπλα μαζικής καταστροφής και ναρκωτικά».

 

Αναβάλλονται τα εγκαίνια της αποκατάστασης και βελτίωσης των προσόψεων στις κατοικίες και τα υποστατικά που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά καθώς και του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος», που ήταν προγραμματισμένο να γίνουν σήμερα το απόγευμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λόγω άλλων υποχρεώσεων του ΠτΔ., ωστόσο μετατέθηκαν κατά μία εβδομάδα αργότερα.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν Την Κυριακή, 7 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα πάλι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρόκειται για δύο έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014-2020 και από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΑΛΑΣΣΑ» και την Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης των Αλιευτικών Περιοχών της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας – Αμμοχώστου.

 

 

Send this to a friend