Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μετατέθηκαν τα εγκαίνια της Πιαλέ Πασά και του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» στη Λάρνακα
Μετατέθηκαν τα εγκαίνια της Πιαλέ Πασά και του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» στη Λάρνακα

Μετατέθηκαν τα εγκαίνια της Πιαλέ Πασά και του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την Κυριακή, 7 Απριλίου, στις 6μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τελικά, τα εγκαίνια των δύο έργων υποδομής, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την προσπάθεια αναζωογόνησης, της τουρκοκυπριακής συνοικίας της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, κατά την ημερομηνία αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, θα τελέσει τα εγκαίνια του έργου, που αφορά την αποκατάσταση και βελτίωση των προσόψεων στις κατοικίες και τα υποστατικά, που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά, καθώς και του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος», που κατασκευάστηκε σε πάροδο της Π. Πασά.

Αρχικά τα εγκαίνια των δύο έργων ήταν προγραμματισμένο να γίνουν την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, ωστόσο μετατέθηκαν κατά μία εβδομάδα λόγω άλλων υποχρεώσεων του ΠτΔ.

Πρόκειται για δύο έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014-2020 και από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΑΛΑΣΣΑ» και την Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης των Αλιευτικών Περιοχών της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Μια νέα εικόνα

———————-  

Η αποκατάσταση των προσόψεων στα κτίρια της Πιαλέ Πασά, σε συνδυασμό με την δημιουργία του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος», που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την υπό αναφορά παραλιακή οδό, αποτελούν δύο σημαντικά έργα για τη Λάρνακα, που αναβαθμίζουν όχι μόνο το παραλιακό μέτωπο, αλλά και την ιστορική τουρκοκυπριακή συνοικία της πόλης, η οποία για δεκαετίες ήταν παραμελημένη και παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης.

Πλέον, ο πολυσύχναστος δρόμος της Πιαλέ Πασά, που ενώνει τις Φοινικούδες με την περιοχή Μακένζι, παρουσιάζει μια εντελώς νέα εικόνα. Το μόνο έργο που εκκρεμεί στην περιοχή είναι η επιδιόρθωση των ζημιών από τη διάβρωση στο περιτοίχισμα και σε κάποιο σημείο του χαμηλού πλατώματος στον παραλιακό πεζόδρομο της Πιαλέ Πασά.

Ήδη το έργο αυτό έχει τροχιοδρομηθεί, αφού πρόσφατα ο Δήμος Λάρνακας κατακύρωσε την σχετική σύμβαση σ’ εργολάβο, ο οποίος σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσει τις βελτιωτικές εργασίες. Εφόσον ολοκληρωθεί κι αυτό το έργο, οι ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες θα μπορούν ν‘ απολαύσουν μια εντελώς διαφορετική Πιαλέ Πασά, σε συνδυασμό μ’ ένα πανέμορφο πάρκο.

Το «Μεσόγειος» είναι κατασκευασμένο δίπλα στον δημοτικό χώρο στάθμευσης, στη θέση του παλιού τουρκοκυπριακού σινεμά. Προηγήθηκε εξυγίανση κι ευπρεπισμός τουρκοκυπριακών τεμαχίων, τα οποία εκμισθώθηκαν στο Δήμο Λάρνακας, για τη δημιουργία ανοικτού πλατειακού χώρου με πλακόστρωση, φύτευση, φωτισμό και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

Στο χώρο αυτό οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να χωροθετούν εικαστικά έργα εξωτερικού χώρου, ενώ θα μπορούν να γίνονται κι εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

 

Send this to a friend