Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ένα μαύρο χάλι το γήπεδο του Λυκείου Λειβαδιών (φώτο)
Ένα μαύρο χάλι το γήπεδο του Λυκείου Λειβαδιών  (φώτο)

Ένα μαύρο χάλι το γήπεδο του Λυκείου Λειβαδιών (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ   

Ούτε να περπατήσουν δεν μπορούν οι μαθητές στο γήπεδο του Περιφερειακού Λυκείου Λειβαδιών, λόγω των αγριόχορτων που έχουν φυτρώσει…

Το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο δεύτερο μεγαλύτερο, σ’ αριθμό μαθητών (πέραν των 600), λύκειο της Κύπρου, έχει αφεθεί εδώ και μερικά χρόνια στο έλεος του Θεού, αφού οι κατά καιρούς υποσχέσεις του κράτους για οικονομική βοήθεια έμειναν στα λόγια.

 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ο δήμαρχος Μάριος Αρμένης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει αφεθεί το γήπεδο του σχολείου.

Όπως είπε, το θέμα βελτίωσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Λύκειο Λειβαδιών είχε τεθεί ενώπιον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη κατά την τελευταία του επίσκεψη στην περιοχή πριν από 6 – 7 χρόνια. Μερικές μέρες μετά την επίσκεψη του Προέδρου, ο τότε γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λειβαδιών πως είχε εγκριθεί κονδύλι ύψους 400 χιλιάδων ευρώ για εκτέλεση βελτιωτικών έργων στο γήπεδο.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αρμένη, οι 200 χιλιάδες στάλθηκαν άμεσα στη Σχολική Εφορεία, αλλά τα υπόλοιπα χρήματα δεν έχουν ακόμα σταλεί. «Με βάση, όμως, τις εκτιμήσεις που έχουμε κάνει, για να καθαριστεί εξ’ ολοκλήρου το γήπεδο, να τοποθετηθεί πλαστικός χορτοτάπητας και να επιδιορθωθεί ο στίβος, απαιτείται ένα κονδύλι πέραν των 600 χιλιάδων ευρώ. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε τα βελτιωτικά έργα, διότι τα λεφτά που μας έχουν σταλεί δεν αρκούν. Γι’ αυτό κι έχουμε ζητήσει όπως τα βελτιωτικά έργα να τα αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας ή να μας παραχωρήσει το επιπρόσθετο κονδύλι που απαιτείται, ώστε να προκηρύξει ο δήμος τον σχετικό διαγωνισμό και το υπουργείο να ελέγχει το έργο. Δυστυχώς, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Έχουμε αποστείλει επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, με την οποία ζητάμε συνάντηση μαζί της για να εξευρεθεί μία λύση στο ζήτημα αυτό, διότι στην κατάσταση που είναι σήμερα το γήπεδο του Λυκείου Λειβαδιών, όχι μόνο δεν μπορούν ν’ αθληθούν οι μαθητές, αλλά ούτε να περπατήσουν σ’ αυτό μπορούν. Είναι τέτοια η μορφολογία του εδάφους που το καθαρίζουμε αλλά σε 15 μέρες πάλι φυτρώνουν αγριόχορτα», σημείωσε ο κ.Αρμένης, ο οποίος πρόσθεσε πως ο δήμος ήδη έχει εισπράξει αρνητική απάντηση από τον ΚΟΑ για παραχώρηση βοήθειας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σήμερα στο Περιφερειακό Λύκειο Λειβαδιών φοιτούν μαθητές από οκτώ διαφορετικές κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας.

 

Send this to a friend