Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οδικές Εργασίες επηρεάζουν δρόμους στην Επαρχία Λάρνακας
Οδικές Εργασίες επηρεάζουν δρόμους στην Επαρχία Λάρνακας

Οδικές Εργασίες επηρεάζουν δρόμους στην Επαρχία Λάρνακας

Σε αυτοκινητοδρόμους της επαρχίας Λάρνακας, την περίοδο 29/01/2024 – 29/03/2024 μεταξύ των ωρών 08:30 – 14:30, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών, το Τμήμα Δασών θα προβαίνει σε εργασίες κλαδέματος των θάμνων στα πρανή των αυτοκινητοδρόμων. Κατά την διάρκεια των εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Παραλίμνι από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Κοφίνου (και από τις δύο κατευθύνσεις) θα κλείνει μέρος του ερείσματος, τμηματικά σε μήκος 300 μέτρα ανά φορά.

Στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Κοφίνου, την περίοδο, 4/3/2024 – 12/4/2024, εκτός Kυριακών, από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα, θα διεξάγονται εργασίες για κόψιμο / κλάδεμα και μάζεμα ακακιών και άλλων δέντρων από τα ερείσματα και τα πρανή σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου και στις δύο κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Κόμβων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το έρεισμα του αυτοκινητόδρομου θα κλείνει τμηματικά και η τροχαία κίνηση θα παραμείνει στις λωρίδες κυκλοφορίας κανονικά χωρίς το έρεισμα.

Στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Αγίας Νάπας, την περίοδο 4/3/2024 – 12/4/2024, εκτός Κυριακών και αργιών, από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα, θα διεξάγονται εργασίες για κόψιμο, μάζεμα και απομάκρυνση χόρτων, καθώς και το μάζεμα και απομάκρυνση άχρηστων αντικειμένων από τα ερείσματα και τα πρανή σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου και στις δύο κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Κόμβων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το έρεισμα του αυτοκινητόδρομου θα κλείνει τμηματικά και η τροχαία κίνηση θα παραμείνει στις λωρίδες κυκλοφορίας κανονικά χωρίς το έρεισμα.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Αγίας Νάπας, την Τρίτη 26/3/2024, από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, θα διεξάγονται εργασίες τοπικών επιδιορθώσεων στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από την έξοδο προς Ορόκλινη μέχρι και την έξοδο προς Λιβάδια. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει η μία λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση Αγία Νάπα – Λάρνακα για απόσταση 100μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη δίπλα λωρίδα με τη χρήση κατάλληλης σήμανσης.

Στην επαρχία Λάρνακας, την Παρασκευή 19/05/2023, αρχίζουν οι εργασίες ανακατασκευής του δρόμου Ορμήδεια – Ξυλοφάγου, οι οποίες θα διαρκέσουν για περίπου 12 μήνες, μέχρι τα τέλη Μαΐου 2024. Το Έργο αποτελεί βελτίωση τμήματος του υφιστάμενου δρόμου που συνδέει την κοινότητα Ορμήδειας με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου. Το τμήμα του υφιστάμενου δρόμου που βελτιώνεται, αρχίζει αμέσως μετά την έξοδο από την κατοικημένη περιοχή (κοντά στη συμβολή με την οδό Μενέλαου Λουντέμη) και τελειώνει στη συμβολή με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου.

Επίσης στην επαρχία Λάρνακας, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Έργου «Βελτίωση του Δρόμου Ορμήδειας – Ξυλοφάγου», από τις 28 Αυγούστου 2023 μέχρι τις 17 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιούνται εργασίες στην οδό Ανεξαρτησίας. Ο δρόμος θα είναι κλειστός για την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις, από τη συμβολή με την οδό Μενέλαου Λουντέμη μέχρι τη συμβολή με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας-Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία θα διοχετεύεται σε υφιστάμενο παράλληλο δρόμο (παλαιό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας-Αμμοχώστου). Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών σε παρακείμενους δρόμους και ιδιοκτησίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Στην επαρχία Λάρνακας, ο παραλιακός δρόμος Λάρνακας-Δεκέλειας, από το ύψος της οδού Αθηνών στην Ορόκλινη μέχρι και τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ορόκλινης, θα είναι κλειστός για την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις από τις 20/11/2023 μέχρι τις 10/5/2024, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Έργου «Βελτίωση του Παραλιακού Δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας Φάση Γ». Η τροχαία κίνηση θα εκτρέπεται μέσω της οδού Μεσογείου και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί.

Επίσης στην Αραδίππου, την περίοδο 12/3/2024 – 26/3/2024, μεταξύ των ωρών 08:30 – 16:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας, θα διεξάγονται εργασίες ανάπτυξης δικτύου από την ΑΤΗΚ και σε λεωφόρους εντός Δημοτικών ορίων Αραδίππου, ως εξής:

(α) Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας με κατεύθυνση προς Λάρνακα, από την έξοδο του προς Αραδίππου μέχρι και τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και ακολούθως προς Λάρνακα μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αλεξάνδρου Υψηλάντη θα κλείνει τμηματικά πάνω από φρεάτια η μία λωρίδα κυκλοφορίας για μήκος 1,5χλμ. ανά φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας

(β) Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στις Λεωφόρους Κυριάκου Μάτση, Γρηγόρη Αυξεντίου και Αθηνών θα κλείνει τμήμα της μίας λωρίδας των δρόμων, τοπικά πάνω από φρεάτια και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας

Σε συνήθεις δρόμους στην επαρχία Λάρνακας, θα διεξάγονται εργασίες για κόψιμο, μάζεμα και απομάκρυνση χόρτων, καθώς και το μάζεμα και απομάκρυνση άχρηστων αντικειμένων, την περίοδο από 4/3/2024 μέχρι 28/6/2024, εκτός Κυριακών και αργιών, από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το έρεισμα του δρόμου θα κλείνει τμηματικά και η τροχαία κίνηση θα παραμείνει στις λωρίδες κυκλοφορίας κανονικά χωρίς το έρεισμα.

Στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, στο Μαρί, από τις 23 Μαρτίου 2023, στον δρόμο μεταξύ του υποσταθμού της ΑΗΚ και του ποταμού Βασιλικού στο Μαρί, βόρεια των εγκαταστάσεων του τσιμεντοποιείου, θα πραγματοποιούνται εργασίες κατασκευής συστήματος αποχέτευσης λυμάτων και η μία λωρίδα θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση. Η τροχαία κίνηση θα ρυθμίζεται με φώτα τροχαίας. Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών, σε παρακείμενους δρόμους και κατοικίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Στην περιοχή Βασιλικού, από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, διεξάγονται οι εργασίες τοποθέτησης περίφραξης στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τον Φεβρουάριο, 2025.

Send this to a friend