Home ΛΑΡΝΑΚΑ Προκήρυξη διαγωνισμού για στέγαση υπηρεσιών Δήμου Λάρνακας στο παλαιό Νοσοκομείο (φώτο)
Προκήρυξη διαγωνισμού για στέγαση υπηρεσιών Δήμου Λάρνακας στο παλαιό Νοσοκομείο  (φώτο)

Προκήρυξη διαγωνισμού για στέγαση υπηρεσιών Δήμου Λάρνακας στο παλαιό Νοσοκομείο (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τ’ όνειρο 20 και πλέον χρόνων των Λαρνακέων, ν’ αποκτήσει η πόλη τους ένα δημοτικό μέγαρο αντάξιο της πλούσιας ιστορίας της, παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, που οφείλονταν κατά κύριο λόγο στην μη έγκαιρη μεταστέγαση των υπηρεσιών υγείας του ΟΚΥπΥ στην νέα πτέρυγα του γενικού νοσοκομείου, ο Δήμος Λάρνακας προκήρυξε τον διαγωνισμό για εξεύρεση αναδόχου εργολάβου που θα εκτελέσει τις εργασίες ανάπλασης του ιστορικού κτηρίου του παλιού νοσοκομείου, επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, το οποίο θα μετατραπεί σε νέο δημοτικό μέγαρο.

Με την εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά ξεκινά η υλοποίηση ενός ακόμα έργου ζωτικής σημασίας για την πόλη, το οποίο πιστεύεται ότι θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των δημοτών. Εδώ και χρόνια, η αξιοποίηση, η συντήρηση και η αποκατάσταση του κτιρίου αποτελούσε πάγιο αίτημα, με σκοπό να φιλοξενεί αποδοτικά και αποτελεσματικά τις υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας και της τοπικής κοινωνίας.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, οι δυναμικές ενέργειες του δημοτικού συμβουλίου, με τη συμβολή και τη συμπαράσταση πολλών πολιτών, επέφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα, με τον Δήμο Λάρνακας να ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δημήτρη Πιερίδη, ο οποίος συνέβαλλε καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου.

 

 

Πριν από τέσσερα χρόνια

————————————

Η προσπάθεια για μεταστέγαση των δημοτικών υπηρεσιών στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Υπουργείου Υγείας, ενέκρινε τη μετακίνηση όλων των υπηρεσιών υγείας του ΟΚΥπΥ από το παλαιό νοσοκομείο στον 2ο όροφο της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Παράλληλα, ο χώρος του παλιού νοσηλευτηρίου παραχωρήθηκε στο δήμο, προκειμένου να μετατραπεί σε δημοτικό μέγαρο. Ο Δήμος Λάρνακας προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες διαδικασίες ωρίμανσης του έργου και κατήρτισε πλάνο εξασφάλισης των αναγκαίων κονδυλίων, κάτι που ήταν απαραίτητο προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αναστήλωσης του κτιρίου.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Λάρνακας, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης, θα μεταστεγαστούν εκεί οι δημοτικές υπηρεσίες, καθότι ο χώρος κρίνεται επαρκής, ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί και ο αντίστοιχος χώρος στάθμευσης που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των εργαζομένων και του κοινού. Στόχος είναι το νέο δημοτικό μέγαρο να καταστεί λειτουργικό και αποτελεσματικό.

«Το παλαιό νοσοκομείο αποτελεί ένα χώρο ιστορικής αξίας και για την ανέγερσή του συνέβαλλε σημαντικά η γνωστή φιλάνθρωπος και ευεργέτιδα της πόλης, Ευανθία Πιερίδου. Τα κτίρια που το απαρτίζουν παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον, καθιστώντας το ως ένα κεντρικό σημείο αναφοράς για την πόλη, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή και τα βιώματα των κατοίκων της Λάρνακας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η μελέτη του έργου έγινε από την εταιρεία «Δημήτρης Μιχαήλ & Συνεργάτες Ε.Π.Ε.», ενώ η χρηματοδότησή του θα γίνει από το Δήμο Λάρνακας. Το κόστος αναμένεται ν’ ανέλθει στα εφτά εκατομμύρια ευρώ. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν το παλιό δημοτικό μέγαρο στην πλατεία Κίμωνος (Φοινικούδες) είχε κριθεί ακατάλληλο κτιριακά και κατεδαφίστηκε (στον ίδιο χώρο λειτουργεί σήμερα μικρό λούνα-παρκ), οι δημοτικές υπηρεσίες της Λάρνακας στεγάζονται σ’ εξαώροφη πολυκατοικία επί της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend