Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκινά η επιδιόρθωση της Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα
Ξεκινά η επιδιόρθωση της Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα

Ξεκινά η επιδιόρθωση της Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πιάνει δουλειά ο εργολάβος για αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων διάβρωσης, που έχουν παρατηρηθεί κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου της Πιαλέ Πασά, στη Λάρνακα. Μια ακαλαίσθητη εικόνα και μια οπτική ρύπανση σ’ ένα πολυσύχναστο σημείο αναφοράς της πόλης. Πρόσφατα κατακυρώθηκε η σχετική σύμβαση στον επιτυχόντα προσφοροδότη, ο οποίος σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες εργασίες επιδιόρθωσης.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, δήλωσε στην εφημερίδα μας, ότι οι βελτιωτικές εργασίες, εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μερικούς μήνες και δεν πρόκειται να επηρεαστούν, εξαιτίας της έναρξης της νέας καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Οι εργασίες που θα γίνουν θ’ αποσκοπούν στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων, από τη διάβρωση, τμημάτων του πεζόδρομου. Εδώ και μερικά χρόνια έχει παρατηρηθεί σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης του τσιμεντένιου προστατευτικού περιτοιχίσματος στο παραθαλάσσιο χαμηλό πλάτωμα της Πιαλέ Πασά.

Το περιτοίχισμα παρουσιάζει μεγάλες ρωγμές σχεδόν σ’ όλο του το μήκος, από το Μεσαιωνικό Κάστρο μέχρι το τέρμα του πεζόδρομου παρά το κέντρο «Ζέφυρος». Σε κάποια σημεία η διάβρωση είναι τόσο έντονη, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν κομμάτια από μπετόν λόγω της υγρασίας και του μεγάλου κυματισμού.

Επίσης, σε άλλο σημείο του παραθαλάσσιου χαμηλού πλατώματος της Πιαλέ Πασά παρατηρήθηκε ακόμα ένα πρόβλημα. Συγκεκριμένα, στο δάπεδο της λωρίδας, η οποία είναι κατασκευασμένη από σκυρόδεμα, δημιουργήθηκε η ανάγκη επιδιόρθωσης – συντήρησης λόγω μετακίνησης πλακών σκυροδέματος προφανώς εξαιτίας των έντονου κυματισμού.

Εγκαίνια από ΠτΔ

————————-

Θυμίζουμε, ότι πρόσφατα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αποκατάστασης και βελτίωσης των προσόψεων επί της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά, ένα έργο το οποίο θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την Παρασκευή, 5 Απριλίου (18.00), μαζί με το παραπλήσιο Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος».

Οι ανακαινισμένες κατοικίες και υποστατικά στην υπό αναφορά οδό δημιουργούν μια όμορφη και φετινή εικόνα στην όλη περιοχή. Οι προσόψεις των κτιρίων έχουν βαφτεί με ιστορικά εμπνευσμένες αποχρώσεις που επιμελήθηκε ομάδα ντόπιων καλλιτεχνών, προσδίδοντας μια νέα, σύγχρονη όψη στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας, η οποία για δεκαετίες παρέμενε υποβαθμισμένη και παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης.

Εκτός από το βάψιμο των προσόψεων, έγιναν επίσης εκτεταμένες αρχιτεκτονικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένου της αντικατάστασης φθαρμένων δοκών και της αφαίρεσης στοιχείων που δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα της περιοχής. Σε πάροδο της Πιαλέ Πασά παραδόθηκε πρόσφατα και το Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος», το οποίο αποτελεί ένα όμορφο μέρος με έντονο πράσινο κι εντυπωσιακό υδάτινο στοιχείο.

Το πάρκο, που βρίσκεται δίπλα από τη γειτονιά των καλλιτεχνών (όπου λειτουργούν εργαστήρια κεραμικής κτλ.), πρόκειται μελλοντικά να φιλοξενήσει υπαίθριες εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Send this to a friend