Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Σύλληψη για τη ληστεία στη Λάρνακα: Εντόπισε το κλοπιμαίο ρολόι της συζύγου του να πωλείται στον Λίβανο…
Σύλληψη για τη ληστεία στη Λάρνακα: Εντόπισε το κλοπιμαίο ρολόι της συζύγου του να πωλείται στον Λίβανο…

Σύλληψη για τη ληστεία στη Λάρνακα: Εντόπισε το κλοπιμαίο ρολόι της συζύγου του να πωλείται στον Λίβανο…

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εντόπισε το κλοπιμαίο ρολόι της συζύγου του να πωλείται σε κοσμηματοπωλείο στον Λίβανο, με αποτέλεσμα η Αστυνομία ν’ αρχίσει να βρίσκει την άκρη του νήματος σε σχέση με την ληστεία που διαπράχθηκε τις πρωινές ώρες της 19ης Φεβρουαρίου σε κατοικία αλλοδαπού επιχειρηματία ανάπτυξης γης, στη Λάρνακα.

Ένας 40χρονος, από τη Συρία, ο οποίος φέρεται να ήταν εκ των δραστών της θρασύτατης ληστείας συνελήφθη και προφυλακίστηκε για οκτώ μέρες για διευκόλυνση των ανακρίσεων, την ίδια ώρα που οι ανακριτές της υπόθεσης αναζητούν τους υπόλοιπους δράστες.

Ο επιχειρηματίας εντόπισε το ρολόι της 58χρονης συζύγου του, το οποίο άρπαξαν οι ληστές, να πωλείται σε κοσμηματοπωλείο στο Λίβανο και αμέσως ενημέρωσε την Αστυνομία.

Ο κοσμηματοπώλης ανέφερε πως τον πήραν τηλέφωνο από συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου στην Κύπρο για να διαπραγματευτούν μαζί του την πώληση του ρολογιού. Έπειτα από εξετάσεις που διενήργησαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, διαπιστώθηκε πως ο αριθμός κινητού τηλεφώνου ανήκει στον 40χρονο Σύρο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη. Τη ληστεία κατήγγειλε στην Αστυνομία η 58χρονη σύζυγος του επιχειρηματία, η οποία έζησε στιγμές τρόμου μαζί με τις δύο οικιακές της βοηθούς.

Σύμφωνα με την καταγγελία της,  τέσσερις κουκουλοφόροι που φορούσαν γάντια εισήλθαν στην οικία της και με την απειλή ψαλιδιού κήπου περιόρισαν την ίδια και τις δύο οικιακές βοηθούς σε υπνοδωμάτιο στον όροφο της οικίας, που βρίσκεται στην περιοχή Φανερωμένης. Ο σύζυγός της απουσίαζε από το σπίτι. Οι δράστες αφότου άρπαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα χρυσαφικά που φορούσαν, ανάγκασαν στη συνέχεια την 58χρονη να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από το οποίο άρπαξαν ρολόγια και χρυσαφικά συνολικής αξίας 188.000 ευρώ καθώς 4.000 σε μετρητά.

Στην κατάθεσή της η γυναίκα ανέφερε ότι δύο από τους δράστες μιλούσαν αραβικά. Από τα κλειστά κυκλώματα που παραλήφθηκαν διαπιστώθηκε πως οι δράστες ήταν πέντε και ότι διακινήθηκαν με όχημα που είχε κλαπεί από τη Λεμεσό. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στις αρχές Μαρτίου, στην κοίτη του ποταμού Γερμασόγειας.

 

Send this to a friend