Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στο έλεος των βανδάλων οι Φοινικούδες (φώτο)
Στο έλεος των βανδάλων οι Φοινικούδες  (φώτο)

Στο έλεος των βανδάλων οι Φοινικούδες (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε απελπισία βρίσκονται οι τοπικές αρχές της Λάρνακας, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης μασκοφόρων, οι οποίοι με τη χρήση σπρέι προκάλεσαν ζημιές σε κεντρικές πλατείες και στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, αναγράφοντας συνθήματα με σπρέι ακόμα και στους κορμούς των φοινικιών, επί της λεωφόρου Αθηνών.

 

 

 

Οι μισές φοινικιές κατά μήκος του παραλιακού μετώπου έχουν υποστεί ζημιές από τα συνθήματα, με τον Δήμο Λάρνακας να «πονοκεφαλιάζει» για το είδος του υλικού που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ούτως ώστε να σβηστούν όλες οι ασχήμιες από τους κορμούς, χωρίς όμως να επηρεαστούν με οποιονδήποτε τρόπο οι φοινικιές, οι οποίες εδώ και περίπου 100 χρόνια αποτελούν το σήμα κατατεθέν της παραλίας της πόλης, κάνοντας την ξακουστή σ’ όλο τον κόσμο.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που παρουσιάζει ομάδα 50 – 60 μαυροντυμένων μασκοφόρων – κουκουλοφόρων, οι οποίοι το βράδυ της περασμένης Κυριακής ανενόχλητοι διασχίζουν πεζοί κεντρικό δρόμο της πόλης. Προφανώς πρόκειται για τα ίδια άτομα, τα οποία έφτασαν μέχρι το παραλιακό μέτωπο, γεμίζοντας το με συνθήματα. Ειδικά στις Φοινικούδες, δεν έμεινε χώρος που να μην έχει καταστραφεί από τα συνθήματα και τις ασχήμιες, γεγονός που προκάλεσε μία άκρως αλγεινή εικόνα και τρομερή οπτική ρύπανση στο πιο πολυσύχναστο μέρος της πόλης.

Έπιασαν δουλειά

————————- 

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε απελπισμένος και απογοητευμένος εξαιτίας των απαράδεκτων πράξεων μιας συγκεκριμένης ομάδας νεαρών, οι οποίοι με την ανεξήγητη δράση τους έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες. Όπως είπε, τα συνεργεία του δήμου έχουν ξεκινήσει τους καθαρισμούς με μπογιές και άλλα ειδικά υλικά, προκειμένου να σβηστούν τα πάμπολλα συνθήματα που έχουν αναγραφεί.

Όσον αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν σε κορμούς φοινικιών, ο κ.Βύρας είπε ότι ο δήμος ψάχνει την κατάλληλη λύση, ώστε να σβήσουν τα συνθήματα χωρίς να επηρεαστούν τα δέντρα. Το ζήτημα, ωστόσο, που απασχολεί τις δημοτικές υπηρεσίες είναι να μην συμβούν ξανά παρόμοια περιστατικά. Και τούτο θα γίνει μόνο με την αυστηρότερη αστυνόμευση κι επιτήρηση αυτών των χώρων, ένα θέμα που πάμπολλες φορές στο παρελθόν έχουν θίξει οι τοπικές αρχές, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που νευραλγικά σημεία της Λάρνακας και το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων βρέθηκαν στο στόχαστρο ανεγκέφαλων βανδάλων, χωρίς όμως ν’ ανακοινωθεί έστω μία σύλληψη…

 

Send this to a friend