Home ΛΑΡΝΑΚΑ Θεματικά μελισσοκομικά μονοπάτια στην ορεινή Λάρνακας
Θεματικά μελισσοκομικά μονοπάτια στην ορεινή Λάρνακας

Θεματικά μελισσοκομικά μονοπάτια στην ορεινή Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δεύτερο θεματικό μελισσοκομικό μονοπάτι στην ορεινή επαρχία της Λάρνακας, ετοιμάζει η τοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, ενώ τρίτο παρόμοιο μονοπάτι βρίσκεται στα σκαριά.

Στην ουσία η εταιρεία τουρισμού της Λάρνακας, προγραμματίζει να εμπλουτίσει τις εμπειρίες των ξένων και ντόπιων επισκεπτών με τρεις παρόμοιους περιπάτους σε ορεινές κοινότητες της επαρχίας.

Ο πρώτος περίπατος ολοκληρώθηκε από πέρυσι και βρίσκεται στην Βαβατσινιά. Την δεδομένη στιγμή ετοιμάζεται το δεύτερο μελισσοκομικό μονοπάτι που κατασκευάζεται στη Βάβλα, το οποίο, όπως αναφέρεται στο εαρινό ενημερωτικό δελτίο τύπου της εταιρείας τουρισμού, αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ένα τρίτο μελισσοκομικό μονοπάτι προγραμματίζεται στην Οδού, με την εταιρεία τουρισμού να καλεί τους λάτρεις του περπατήματος να ζήσουν την εμπειρία αυτών των διαδρομών που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζουμε, ότι πριν από ένα χρόνο είχε ξεκινήσει η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας με την δημιουργία του μελισσοκομικού μονοπατιού, μήκους δυόμισι χιλιομέτρων, στη Βαβατσινιά. Το μονοπάτι αυτό κατέστη θεματικό, καθότι τοποθετήθηκαν εξάγωνο ξύλινο παβίλιον σε σχήμα κυψέλης, εξάγωνα παγκάκια, ξύλινες ξαπλώστρες, διακοσμητικές κυψέλες, πινακίδες μελισσοκομικών φυτών και «ξενοδοχεία» μελισσών.

«Με την ονομασία «Το βουητό των μελισσών», η θεματική αυτή διαδρομή πεζοπορίας συνδυάζει την γραφικότητα και την ηρεμία της ορεινής Βαβατσινιάς με μια εκπαιδευτική και θεραπευτική εμπειρία, η οποία επικεντρώνεται γύρω από την θεραπευτική ιδιότητα που έχει το βουητό της μέλισσας, κάτι που, όπως αποδείχθηκε, έχει πολλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία.

Οι λάτρεις της πεζοπορίας έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις μέλισσες, όπως ο τρόπος που επικοινωνούν με τα λουλούδια», υπογραμμίζεται στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας τουρισμού, η οποία καλεί όσους αγαπούν τη φύση να σπεύσουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία που είναι κατάλληλη για όλους, αφού το θεματικό μονοπάτι έχει βαθμό δυσκολίας δύο.

 

Send this to a friend