Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Την Καθαρά Δευτέρα γιόρτασαν χθες σε ολόκληρη την Επαρχία Λάρνακας, δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι βγήκαν σε χωράφια και ανοικτούς χώρους, προκειμένου να τηρήσουν τα πατροπαράδοτα έθιμα.

Ο Δήμος Λάρνακας για ακόμα μια χρονιά φρόντισε να συνεχίσει τα ήθη και έθιμα του πολιτισμού και της κουλτούρας της πατρίδας μας. Μαζί με τον Δήμαρχο, οι Λαρνακείς, έκοψαν την Μούττη της Σαρακοστής στον εκδρομικό χώρο του Τεκκέ.

Ο κόσμος διασκέδασε με το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και με τσιαττιστά της μέρας από την Σχολή Χορού Αθανασία, ενώ στο χώρο υπήρχαν παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμοί.

Επίσης προσφέρθηκαν δωρεάν εδέσματα της ημέρας  χαλβά, λαγάνες, ελιές, ζιβανία κρασί και μπύρες.

 

Ολοκληρώθηκε το τρίτο από μια σειρά έργων πλημμυρικής αποσυμφόρησης στην πόλη της Λάρνακας, με σκοπό την απάμβλυνση των προβλημάτων συγκέντρωσης μεγάλων ποσοτήτων όμβριων υδάτων. Το έργο παραδόθηκε και θα καλύψει την περιοχή του προσφυγικού οικισμού Αγίων Αναργύρων. Η αξία του υπερβαίνει τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα επισκέφθηκαν το χώρο όπου εκτελέστηκε το συγκεκριμένο έργο πλημμυρικής αποσυμφόρησης ο Πρόεδρος του ΣΑΛ, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛ και η συντονίστρια του έργου.

Το ΣΑΛ ενημερώνει πως παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί στη Λάρνακα οι κατασκευαστικές εργασίες και σε άλλα δύο αντιπλημμυρικά έργα. Και τα τρία έργα θα συγχρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021 – 2027» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για το συμβόλαιο C20Β, που εξυπηρετεί τη λεκάνη απορροής πέριξ της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη και το συμβόλαιο C20D, το οποίο εξυπηρετεί τη λεκάνη απορροής ανάντι και κατάντι μέρους της λεωφόρου Φανερωμένης.

Στόχος των έργων αυτών είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη «θωράκιση» της πόλης από έντονα καιρικά φαινόμενα και ραγδαίες βροχοπτώσεις.

Send this to a friend