Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έτοιμο και το 3ο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα (φώτο)
Έτοιμο και το 3ο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα  (φώτο)

Έτοιμο και το 3ο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ολοκληρώθηκε το τρίτο από μια σειρά έργων πλημμυρικής αποσυμφόρησης στην πόλη της Λάρνακας, με σκοπό την απάμβλυνση των προβλημάτων συγκέντρωσης μεγάλων ποσοτήτων όμβριων υδάτων.

Το έργο παραδόθηκε στις 5 Φεβρουαρίου και θα καλύψει την περιοχή του προσφυγικού οικισμού Αγίων Αναργύρων. Πρόκειται για το συμβόλαιο C20Α, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν στις 3 Ιανουαρίου 2023 και ολοκληρώθηκαν εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε συμφωνηθεί.

Περιλαμβάνουν την κατασκευή συστήματος όμβριων υδάτων στην περιοχή της λεωφόρου Αγίων Αναργύρων. Στα πλαίσια του συμβολαίου αυτού, η αξία του οποίου υπερβαίνει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, κατασκευάστηκαν περίπου 3,2 χλμ. αγωγοί όμβριων υδάτων που εξυπηρετούν τη λεκάνη απορροής δυτικά της λεωφόρου Αγίων Αναργύρων, καλύπτοντας τόσο την υπό αναφορά λεωφόρο, από το ύψος της κυκλικής λεωφόρου μέχρι τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, όπου εκβάλλει στο υφιστάμενο κανάλι, όσο και την περιοχή δυτικά της λεωφόρου, συμπεριλαμβανομένου και του ομώνυμου οικισμού.

Η εκτέλεση του συμβολαίου C20Α ανατέθηκε στην εργοληπτική εταιρεία S. HADJICHRISTOFI CONSTRUCTION LIMITED μετά από δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό.

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας αναφέρει ότι πρόκειται για το τρίτο από μια σειρά αντιπλημμυρικών έργων, το οποίο εκτελείται για ανακούφιση ευπαθών περιοχών της πόλης, παρόλο που είναι ενωμένες με το αποχετευτικό σύστημα.

«Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021 – 2027» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 85%.

Τα αντιπλημμυρικά έργα της Λάρνακας καλύπτουν περιοχές, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πλημμυρών με στόχο την απάμβλυνση τους», τονίζεται. Πρόσφατα επισκέφθηκαν το χώρο όπου εκτελέστηκε το συγκεκριμένο έργο πλημμυρικής αποσυμφόρησης ο Πρόεδρος του ΣΑΛ, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛ και η συντονίστρια του έργου.

 

 

Και σε άλλες περιοχές

——————————– 

Το ΣΑΛ ενημερώνει πως παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί στη Λάρνακα οι κατασκευαστικές εργασίες και σε άλλα δύο αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία επίσης θα συγχρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021 – 2027» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για το συμβόλαιο C20Β, που εξυπηρετεί τη λεκάνη απορροής πέριξ της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη και το συμβόλαιο C20D, το οποίο εξυπηρετεί τη λεκάνη απορροής ανάντι και κατάντι μέρους της λεωφόρου Φανερωμένης.

Στόχος των έργων αυτών είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη «θωράκιση» της πόλης από έντονα καιρικά φαινόμενα και ραγδαίες βροχοπτώσεις.

 

Send this to a friend