Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Ετήσια αύξηση 5,4% στο ωριαίο εργατικό κόστος
Ετήσια αύξηση 5,4% στο ωριαίο εργατικό κόστος

Ετήσια αύξηση 5,4% στο ωριαίο εργατικό κόστος

Αύξηση κατά 5,4% σημείωσε το ωριαίο εργατικό κόστος (συνολικό κόστος) κατά το 4ο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Οι δύο συνιστώσες του εργατικού κόστους, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, οι μισθοί και τα ημερομίσθια ανά ώρα εργασίας και το μη μισθολογικό κόστος ανά ώρα εργασίας σημείωσαν αύξηση 5,6% και 4,6% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

Σημειώνεται ότι το ωριαίο εργατικό κόστος (συνολικό κόστος) κατά το 3ο τρίμηνο του 2023 είχε σημειώσει αύξηση επίσης 5,4%, σε σύγκριση με το 3ο τρίμηνο του 2022, ενώ κατά το 4ο τρίμηνο του 2022 η αύξηση στο ωριαίο εργατικό κόστος (συνολικό κόστος) είχε ανέλθει στο 3,2%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Εξάλλου, το ωριαίο εργατικό κόστος (συνολικό κόστος), διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, σημείωσε αύξηση 1,2%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το ωριαίο εργατικό κόστος που αναφέρεται στους μισθούς και ημερομίσθια, διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, σημείωσε αύξηση 1,3% και το ωριαίο μη μισθολογικό κόστος, διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, σημείωσε αύξηση 0,8%.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend