Home Uncategorized Εξήντα νέοι από 6 χώρες σε πρόγραμμα ERASMUS+ στα Περβόλια Λάρνακας
Εξήντα νέοι από 6 χώρες σε πρόγραμμα ERASMUS+ στα Περβόλια Λάρνακας

Εξήντα νέοι από 6 χώρες σε πρόγραμμα ERASMUS+ στα Περβόλια Λάρνακας

Συνολικά εξήντα νέοι από έξι ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν σε διεθνή ανταλλαγή νέων με τίτλο «Livin’ on a prayer» που υλοποίησε η Ένωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας, με στόχο την αύξηση της νεανικής απασχολησιμότητας και τη μείωση της ανεργίας.

Σε ανακοίνωση της Ενωσης αναφέρεται ότι «οι νέοι που συμμετείχαν προέρχονταν από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ισπανία. Η ανταλλαγή, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, πραγματοποιήθηκε στα Περβόλια μεταξύ 8 και 15 Μαρτίου».

Κύριοι στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν «η ανταλλαγή πρακτικών από κάθε χώρα σχετικά με την επιχειρηματικότητα, προκειμένου να χτιστούν και να μοιραστούν δεξιότητες νέων εργαζομένων στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχεδίων με τη νεολαία και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι για τις κοινωνικές επιχειρηματικές».

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι συμμετέχοντες μεταξύ άλλων “είδαν από κοντά διάφορα πρακτικά παραδείγματα προγραμμάτων κοινωνικής οικονομίας. Μέσα από το πρόγραμμα δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για καλές πρακτικές αναζήτησης εργασίας, γνώρισαν χρηματοδοτικά προγράμματα και έμαθαν τι αναζητούν οι εργοδότες και άλλες σημαντικές πληροφορίες”.

Το σχέδιο “στόχευε ακόμα στην ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των νέων στα κοινά και στην ενεργοποίηση και εμπλοκή τους σε προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας και πράσινης ανάπτυξης. Ακόμα οι νέοι εργάστηκαν στη θεματική της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των νέων και την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στο μέλλον προς όφελος των τοπικών κοινωνιών», όπως αναφέρεται.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend