Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Συνεχίζουν να ανεβαίνουν οι τιμές – Αύξηση κατά 2,1% ο ΔΤΚ
Συνεχίζουν να ανεβαίνουν οι τιμές – Αύξηση κατά 2,1% ο ΔΤΚ

Συνεχίζουν να ανεβαίνουν οι τιμές – Αύξηση κατά 2,1% ο ΔΤΚ

Ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,1% τον Φεβρουάριο 2024, σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία την Παρασκευή.

Η μεγαλύτερη θετική μεταβολή, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2023, παρουσιάστηκε στην κατηγορία Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (6,1%). Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2023 παρατηρήθηκε στην κατηγορία Υπηρεσίες με ποσοστό 4,2%.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,8%. Η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (3,4%). Σε σχέση με τις οικονομικές κατηγορίες, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην κατηγορία Τρόφιμα, Αλκοολούχα Ποτά και Καπνός με ποσοστό 2,2%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024 σημειώθηκε αύξηση 2,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (5,9%), Αλκοολούχα Ποτά και Καπνός (3,1%) και Άλλα Αγαθά και Υπηρεσίες (3%).

ΚΥΠΕ

Send this to a friend