Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Εφτά χρόνια φυλάκιση επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε 30χρονο για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης
Εφτά χρόνια φυλάκιση επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε 30χρονο για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Εφτά χρόνια φυλάκιση επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε 30χρονο για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για 30χρονο, ο οποίος καταδικάστηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, σε επτά χρόνια φυλάκιση για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 12χρονου κοριτσιού.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος κατόπιν δικής του παραδοχής σε κατηγορίες, που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση, εκμετάλλευση παιδιού και απόκτηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Το γεγονός ότι παραδέχθηκε ενοχή ενώπιον του δικαστηρίου κρίθηκε ως ένας σοβαρός μετριαστικός παράγοντας, αφού σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον δηλαδή κρινόταν ένοχος έπειτα από ακροαματική διαδικασία, τότε η ποινή που θα του επιβαλλόταν θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για σκοπούς προστασίας της ταυτότητας του θύματος. Οι λεπτομέρειες των γεγονότων της συγκεκριμένης υπόθεσης προκαλούν αποτροπιασμό. Ο κατηγορούμενος, που ήταν φίλος της οικογένειας της 12χρονης μαθήτριας, κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη τον Αύγουστο του 2023 στην επαρχία Λάρνακας.

Οι οικείοι της ανήλικης αντιλήφθηκαν την πράξη του και προχώρησαν σε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων (ΥΔΥΕΠ) του Αρχηγείου Αστυνομίας, που ξεκίνησε ανακρίσεις στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προχωρώντας ταυτόχρονα στη σύλληψη του 30χρονου.

Πέραν της ποινής επταετούς φυλάκισης που του επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο, ο 30χρονος παραπέμφθηκε στην Αρχή Εποπτείας καταδικασθέντων για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων. Αυτό σημαίνει ότι θα παρακολουθείται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του στις Κεντρικές Φυλακές καθώς και για τρία χρόνια μετά την αποφυλάκισή του.

Επιβάλλοντας τις ποινές, το Κακουργιοδικείο επανέλαβε για πολλοστή φορά τον προβληματισμό και την ανησυχία του για το γεγονός πως όλο και περισσότερες υποθέσεις παρόμοιας φύσης παρουσιάζονται ενώπιον της δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια.

 

Send this to a friend