Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τίμησε την Τσικνοπέμπτη η πόλη του Ζήνωνα (βίντεο – φώτο)
Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τίμησε την Τσικνοπέμπτη η πόλη του Ζήνωνα (βίντεο – φώτο)

Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τίμησε την Τσικνοπέμπτη η πόλη του Ζήνωνα (βίντεο – φώτο)

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο γιόρτασε και η Λάρνακα την Τσικνοπέμπτη, με το εμπορικό κέντρο της πόλης, να γεμίζει τσίκνα από τα εδέσματα, που άρχισαν να ψήνονται από νωρίς.

Την ίδια ώρα τραγούδια χάριζαν μια αλλιώτικη νότα στους δρόμους του εμπορικού κέντρου Λάρνακας, με τους πολίτες να το ρίχνουν στον χορό.

Μάλιστα ο Δήμος Λάρνακας, φρόντισε να κεράσει ντόπιους και μη που βρέθηκαν στην περιοχή, κρασί,   ζιβανία και κυπριακό καφέ. Μάλιστα οι ξένοι τουρίστες ενθουσιασμένοι για το έθιμο της Τσικνοπέμπτης το διασκέδασαν αρκετά.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας μας δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης σηματοδοτούν μια εορταστική και χαλαρή εβδομάδα. Για να ακολουθήσει την Κυριακή στις 10 Μαρτίου η μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και στις 18 Μαρτίου η Καθαρά Δευτέρα όπου όλοι οι Λαρνακείς μαζευόμαστε στον εκδρομικό χώρο του Τεκκέ.

 

 

Εξάλλου ο Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας και υποψήφιος Προέδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας κ. Άγγελος Χατζηχαραλάμπους μας ανέφερε για την χθεσινή μέρα ότι “έγινε μια όμορφη πόλη από τον Δήμο της πόλης, μαζεύτηκε αρκετός κόσμος, περνάμε όμορφα είναι η αρχή για την έναρξη του Καρναβαλιού, μια ωραία περίοδος που προσφέρεται για να ξεφύγει ο κόσμος από την καθημερινότητα του και τα προβλήματα που τον απασχολούν. Είμαστε εδώ και στηρίζουμε τις προσπάθειες του Δήμου μας και αγκαλιάζουμε όλες αυτές τις ενέργειες που προωθεί ο Δήμος μας”.

 

 

Στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας έδωσαν το παρόν τους, επίσης δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι του εμπορικού κέντρου, δεκάδες κόσμου που βρέθηκαν στην περιοχή, αλλά και αρκετοί τουρίστες που  βρίσκονται στην Λάρνακα όπως μας είπαν για διακοπές και διαμένουν στα ξενοδοχεία του παραλιακού μετώπου.

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend