Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, το οποίο θα συνεδριάσει στις 17 Απριλίου, παραπέμφθηκε χθες, η 31χρονη Ουκρανή, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικά με ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι ανακριτές προχώρησαν σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο την παρέπεμψε για εκδίκαση στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο.

Η Αστυνομία ζήτησε την κράτηση της γυναίκας μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, αλλά οι δικηγόροι της έφεραν ένσταση στο αίτημα, με αποτέλεσμα η διαδικασία να διαρκέσει ώρες. Το Δικαστήριο διέταξε όπως η ύποπτη παραμείνει υπό κράτηση. Η 31χρονη αντιμετωπίζει 60 συνολικά κατηγορίες, τρεις για 20 χωριστές περιπτώσεις και τα αδικήματα αφορούν συνωμοσία προς καταδολίευση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και αναληθείς δηλώσεις στοιχείων.

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν από τον Αύγουστο του 2023 μέχρι και την 1η Μαρτίου 2024 και αφορούν τη μεταφορά στην Κύπρο συνολικού ποσού 7.832.400 ευρώ. Η υπόθεση καταχωρήθηκε στη Λάρνακα, ύστερα από οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας, αφού η μεταφορά των χρημάτων έγινε μέσω του αεροδρομίου της πόλης μας.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία της 31χρονης ότι έπεσε θύμα ληστείας στη Λεμεσό.

 

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης έξι ετών, σε γυναίκα ηλικίας 24 ετών, κατόπιν δικής της παραδοχής, για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη εισαγωγή, προμήθεια, κατοχή και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, συγκεκριμένα 7,9 περίπου κιλών κάνναβης. Η γυναίκα συνελήφθη κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο Λάρνακας, από χώρα του εξωτερικού.

 

Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο γιόρτασε και η Λάρνακα την Τσικνοπέμπτη με το εμπορικό κέντρο της πόλης να γεμίζει τσίκνα από τα εδέσματα που άρχισαν να ψήνονται από νωρίς. Την ίδια ώρα τραγούδια χάριζαν μια αλλιώτικη νότα στους δρόμους του εμπορικού κέντρου Λάρνακας, με τους πολίτες να το ρίχνουν στον χορό. Μάλιστα ο Δήμος Λάρνακας, φρόντισε να κεράσει ντόπιους και μη που βρέθηκαν στην περιοχή, κρασί,   ζιβανία και κυπριακό καφέ. Μάλιστα οι ξένοι τουρίστες ενθουσιασμένοι για το έθιμο της Τσικνοπέμπτης το διασκέδασαν αρκετά.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας μας δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης σηματοδοτούν μια εορταστική και χαλαρή εβδομάδα. Για να ακολουθήσει την Κυριακή στις 10 Μαρτίου η μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και στις 18 Μαρτίου η Καθαρά Δευτέρα όπου όλοι οι Λαρνακείς μαζευόμαστε στον εκδρομικό χώρο του Τεκκέ.

Εξάλλου ο Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας και υποψήφιος Προέδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας κ. Άγγελος Χατζηχαραλάμπους μας ανέφερε για την χθεσινή μέρα ότι “έγινε μια όμορφη πόλη από τον Δήμο της πόλης, μαζεύτηκε αρκετός κόσμος, περνάμε όμορφα είναι η αρχή για την έναρξη του Καρναβαλιού, μια ωραία περίοδος που προσφέρεται για να ξεφύγει ο κόσμος από την καθημερινότητα του και τα προβλήματα που τον απασχολούν. Είμαστε εδώ και στηρίζουμε τις προσπάθειες του Δήμου μας και αγκαλιάζουμε όλες αυτές τις ενέργειες που προωθεί ο Δήμος μας”.

Στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας έδωσαν το παρόν τους, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου της Λάρνακας, εργαζόμενοι του εμπορικού κέντρου, δεκάδες κόσμου που βρέθηκε στην περιοχή, αλλά και αρκετοί τουρίστες που  βρίσκονται στην Λάρνακα όπως μας είπαν για διακοπές και διαμένουν στα ξενοδοχεία του παραλιακού μετώπου.

 

 

 

Send this to a friend