Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ζητούν απευθείας δρομολόγια λεωφορείων προς τα Λεύκαρα
Ζητούν απευθείας δρομολόγια λεωφορείων προς τα Λεύκαρα

Ζητούν απευθείας δρομολόγια λεωφορείων προς τα Λεύκαρα

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την προσωπική παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ώστε η εταιρεία που είναι ανάδοχος των δημόσιων επιβατικών μεταφορών, η Cyprus Public Transport, να εντάξει στο πρόγραμμά της απευθείας δρομολόγια προς τα Λεύκαρα και κατ’ επέκταση προς την ορεινή επαρχία της Λάρνακας, ζητά μ’ επιστολή της η τοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης και προβολής (ΕΤΑΠ).

Οι τουριστικοί φορείς της Λάρνακας και ο Δήμος Λευκάρων (είναι μέλος της ΕΤΑΠ), υποστηρίζουν ότι την ώρα που κάποια λεωφορεία που εκτελούν αστικά δρομολόγια στη Λάρνακα, κυκλοφορούν σχεδόν άδεια, η εταιρεία δημόσιων επιβατικών μεταφορών εξακολουθεί να μην περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της δρομολόγια, που έχουν μεγάλη ζήτηση, όπως είναι το δρομολόγιο προς τις ορεινές περιοχές της Λάρνακας.

Ως εκ τούτου, από την στιγμή που τα επανειλημμένα διαβήματα του Δήμου Λευκάρων και της ΕΤΑΠ έχουν πέσει στο κενό, με επιστολή της η εταιρεία τουρισμού ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του Αλέξη Βαφεάδη, με σκοπό τον καθορισμό βολικών δρομολογίων που να συνδέουν απευθείας τις τουριστικές περιοχές και την πόλη της Λάρνακας με την ορεινή επαρχία.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, το κενό που παρατηρείται στη συνδεσιμότητα των ορεινών κοινοτήτων δημιουργεί πρόβλημα στην κάθοδο και στην επισκεψιμότητα τουριστών στην περιοχή.

Τονίζεται, επίσης, ότι η συνδεσιμότητα αυτή είναι ουσιώδης για την διευκόλυνση της διακίνησης των επισκεπτών κατά τη διαμονή τους στη Λάρνακα, για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας κατά τρόπο αειφόρο, αλλά και για την στήριξη των ορεινών περιοχών.

«Τα υφιστάμενα δρομολόγια αστικών λεωφορείων καθιστούν εντελώς αποτρεπτική την μετάβαση επισκεπτών, ξένων και ντόπιων, από τις τουριστικές περιοχές και την πόλη της Λάρνακας προς την ορεινή επαρχία. Και τούτο, διότι οι υφιστάμενοι συνδυασμοί τέτοιων δρομολογίων απαιτούν αρκετές αλλαγές λεωφορείων, ενώ τα ωράρια εξυπηρέτησης δεν καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών», υπογραμμίζει στην επιστολή της η ΕΤΑΠ Λάρνακας.

 

 

 

 

Send this to a friend