Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πολυετείς ποινές φυλάκισης επέβαλε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε δύο αλλοδαπά πρόσωπα, τα οποία κρίθηκαν ένοχα, με δικές τους παραδοχές, σε υποθέσεις εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Κύπρο με σκοπό την διάθεσή τους στην εγχώρια αγορά.

Ποινή φυλάκισης επτάμιση χρόνων επέβαλε σε 37χρονο Νιγηριανό πολιτικό πρόσφυγα, ο οποίος παρέλαβε από γραφείο εταιρείας ταχυμεταφορών ένα δέμα που ήταν γεμάτο μαριχουάνα. Το ύποπτο δέμα είχε σταλεί από την Νότιο Αφρική και αφού έφθασε στο τμήμα Τελωνείου του αεροδρομίου Λάρνακας και διαπιστώθηκε το περιεχόμενό του.

Εξάλλου, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε 10 χρόνια φυλάκιση κοπέλα ηλικίας 25 χρόνων, από την Ιταλία, η οποία στις 7 Σεπτεμβρίου του 2023 είχε μεταφέρει στις αποσκευές της σχεδόν 14 κιλά κάνναβης με σκοπό να τα παραδώσει σε άγνωστό της πρόσωπο στην Κύπρο.

Αμέσως μετά τη σύλληψή της η νεαρή Ιταλίδα συνεργάστηκε με την Αστυνομία και ενώπιον του δικαστηρίου παραδέχθηκε ενοχή, γεγονός που λήφθηκε υπόψη ως σοβαρός μετριαστικός παράγοντας κατά την επιβολή της ποινής.

Επιβάλλοντας τις ποινές φυλάκισης, οι δικαστές του Κακουργιοδικείου τόνισαν για πολλοστή φορά την ανησυχία τους για το γεγονός ότι ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός υποθέσεων εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

Η Λάρνακα υποδέχεται σήμερα το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. μαζί με τον Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο, στην παρουσία του κλήρου και των Αρχών της πόλης, την Αγία Ζώνη της Παναγίας που βρίσκεται στην Κύπρο από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, η οποία θα παραμείνει μέχρι τις 3 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλης στο Συν. Αγίων Αναργύρων Β΄ στη Λάρνακα.

 

 

Send this to a friend