Home ΛΑΡΝΑΚΑ Προκηρύσσονται προσφορές για βελτιωτικά έργα στο Λύκειο Βεργίνας
Προκηρύσσονται προσφορές για βελτιωτικά έργα στο Λύκειο Βεργίνας

Προκηρύσσονται προσφορές για βελτιωτικά έργα στο Λύκειο Βεργίνας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άμεσα προκηρύσσει προσφορές για επείγουσες διορθωτικές εργασίες στο κτήριο του Λυκείου Βεργίνας, η Σχολική Εφορεία Λάρνακας. Έπειτα από την τελευταία επίσκεψη των μελών της επιτροπής Παιδείας της Βουλής στο υπό αναφορά λύκειο, όπου διαπιστώθηκαν τα σοβαρά ζητήματα διάβρωσης εξαιτίας της υγρασίας που υπάρχουν σε πολλά σημεία του σχολικού κτηρίου, ακολούθησαν επισκέψεις λειτουργών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι κι αυτοί διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Πέτρος Χρυσοστόμου, δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι ήδη το αρμόδιο υπουργείο έχει εγκρίνει κονδύλι ύψους 70 χιλιάδων ευρώ και πως η σχολική εφορεία πρόκειται πολύ σύντομα να προκηρύξει προσφορές για τις απαραίτητες διορθωτικές εργασίες που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένα σημεία του σχολικού κτηρίου, τα οποία παρουσιάζουν μια άκρως ακαλαίσθητη εικόνα και χρήζουν επειγόντως επιδιόρθωση.

Ο κ.Χρυσοστόμου εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν έως τα τέλη Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν πριν από το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. «Το Λύκειο Βεργίνας, παρά την σχετικά μικρή του ηλικία, είναι ένα σχολείο που βγάζει συνεχώς προβλήματα, κυρίως λόγω της διάβρωσης, εξαιτίας της λανθασμένης επιλογής του χώρου όπου είναι κτισμένο. Παλαιότερα, από το σημείο αυτό περνούσε ποταμός. Μελλοντικά θα δούμε και άλλες διορθωτικές εργασίες που πρέπει να γίνουν στο σχολείο», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας.

Το Λύκειο Αγ. Γεωργίου

———————————   

Ένα άλλο λύκειο στη Λάρνακα με σοβαρά κτηριακά προβλήματα είναι και το Λύκειο Αγίου Γεωργίου. Ο Π. Χρυσοστόμου είπε ότι υπάρχει αίτημα της τοπικής σχολικής εφορείας για να ξεκινήσουν εργασίες αντισεισμικής αναβάθμισης του σχολικού κτηρίου λόγω της μεγάλης του ηλικίας (είναι περίπου 60 χρόνων). «Είναι γενικής φύσεως τα προβλήματα στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου.

Πρόκειται για μεγάλο σχολείο, γι’ αυτό θα απαιτηθεί μεγάλο κονδύλι για τα έργα που πρέπει να γίνουν. Αναμένουμε ότι στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Παιδείας για το 2025 θα συμπεριληφθεί κονδύλι για το Λύκειο Αγ. Γεωργίου», συμπλήρωσε.

Το Γυμνάσιο Δροσιάς

——————————   

Στο μεταξύ, σοβαρά προβλήματα αναμένεται ότι θα παρατηρηθούν στην ομαλή λειτουργία του Γυμνασίου Δροσιάς, όταν με το καλό θα ξεκινήσουν τα έργα αντισεισμικής αναβάθμισης και βελτίωσης που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας. Ήδη υπάρχει εγκριμένο κονδύλι της τάξης των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ για τα έργα αναβάθμισης του εν λόγω γυμνασίου και οι πρώτες εργασίες αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν εντός του τρέχοντος έτους.

Ο κ.Χρυσοστόμου δήλωσε πως πρόκειται για ένα γυμνάσιο με σοβαρά κτηριακά θέματα, το οποίο αντιμετωπίζει και πρόβλημα υπερπληθυσμού, αφού σήμερα φοιτούν σ’ αυτό γύρω στους 450 μαθητές, ενώ εν’ όψει της νέας σχολικής χρονιάς υπάρχει επιθυμία για φοίτηση από μεγάλο αριθμό μαθητών.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας, όταν θα ξεκινήσουν τα έργα αναβάθμισης του γυμνασίου, οι υφιστάμενες λυόμενες αίθουσες (πέντε στο σύνολο) θα είναι αδύνατο να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες όλων των τμημάτων που θα προκύψουν εξαιτίας των εργασιών. «Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν προβλήματα, όχι μόνο στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και στην αίθουσα των καθηγητών, στα αποδυτήρια, στις τουαλέτες κτλ», προειδοποίησε ο κ.Χρυσοστόμου.

Θυμίζουμε, ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει την αναβάθμιση του Γυμνασίου Δροσιάς, παρόλο που υπάρχει αίτημα των αρχών της Λάρνακας για ανέγερση νέου, σύγχρονου γυμνασίου στο τεμάχιο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής, το οποίο εδώ και μια δεκαετία παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Send this to a friend