Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού υπέστη χθες 23χρονος στρατιώτης ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου.

Ο νεαρός ΕΛΔΥΚάριος καθώς και άλλοι οπλίτες βρίσκονταν στο πεδίο βολής Αγίου Μοδέστου στην περιοχή Σταυροβουνίου όπου συμμετείχαν σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Σε κάποια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες ο οπλίτης αφού αφαίρεσε την περόνη και απασφάλισε επιχείρησε να την ρίξει με το δεξί του χέρι και η χειροβομβίδα εξεράγη με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας «Για τη διακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος διεξάγεται έρευνα».

Ο 23χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Λευκωσία και εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Ο νεαρός υπέστη ακρωτηριασμό δεξιάς άκρας χειρός. Ακολούθως υποβλήθηκε επίσης σε επέμβαση στο μάτι και στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς  εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική μονάδα, με την κατάσταση του να θεωρείται σοβαρή αλλά ευτυχώς εκτός κινδύνου. Από τα θραύσματα της εκπαιδευτικής χειροβομβίδας τραυματίστηκε και δεύτερος στρατιώτης ο οποίος φέρει εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος του.

 

Περνάμε στο Δικαστήριο όπου Ποινή φυλάκισης εννέα ετών επέβαλε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε άντρα, ηλικίας 36 ετών, τον οποίο έκρινε ένοχο μετά από εκδίκαση υπόθεσης βιασμού. Το αδίκημα διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του 202Σ

 

Σήμερα στις 7 μ.μ., είναι προγραμματισμένη εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας η επίσημη παρουσίαση του έργου «Αναδιαμόρφωση της περιοχής του Παττίχειου Πάρκου», κατά την οποία θα ακουστούν οι απόψεις και των τριών εμπλεκόμενων κυβερνητικών τμημάτων, δηλαδή Περιβάλλοντος, Δασών και Ταμείου Θήρας.

Η παρουσίαση του έργου θα γίνει στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας. Οι τοπικές αρχές προγραμματίζουν να μετατρέψουν το Παττίχειο στο μεγαλύτερο πάρκο σ’ όλη την Κύπρο.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027, με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

 

 

Send this to a friend