Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Κοινή Εκπαίδευση και Άσκηση στις τεχνικές έρευνας και εντοπισμού ελλειπόντων ατόμων ειδικών κατηγοριών
Κοινή Εκπαίδευση και Άσκηση στις τεχνικές έρευνας και εντοπισμού ελλειπόντων ατόμων ειδικών κατηγοριών

Κοινή Εκπαίδευση και Άσκηση στις τεχνικές έρευνας και εντοπισμού ελλειπόντων ατόμων ειδικών κατηγοριών

Η σύμπραξη δυνάμεων και η συνεργασία σε περιπτώσεις ελλειπόντων ατόμων είναι αυτή που ενισχύει την αποτελεσματικότητα στην έρευνα για εντοπισμό αυτών των ατόμων, ειδικότερα εάν ανήκουν σε κατηγορίες όπως ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά ή έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Αυτό ήταν και το κυριότερο μήνυμα της διήμερης εκπαίδευσης που διοργανώθηκε από το Σώμα Εθελοντών του SupportCY με τη συμμετοχή της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, με εκπαιδευτή από το εξωτερικό.

Η εκπαίδευση περιλάμβανε το profiling ελλειπόντων ατόμων ειδικών κατηγοριών, τεχνικές έρευνας και εντοπισμού, τρόπους προσέγγισης, καθώς και άσκηση σε ημιορεινή περιοχή ευρείας κλίμακας.

Στην κοινή εκπαίδευση συμμετείχαν η Αστυνομία Κύπρου, η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το Σώμα Εθελοντών του SupportCY, ενώ στην άσκηση συμμετείχε και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων.

Βάσει του σεναρίου της άσκησης, παιδί με αυτισμό χάνεται σε ημιορεινή περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας. Κινητοποιούνται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον εντοπισμό του, ενώ στην περιοχή ανταποκρίνεται και ο Κλάδος Αστυνομικών Σκύλων. Με τη συμμετοχή drones και ομάδων έρευνας, το παιδί εντοπίζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και παραδίδεται στην οικογένεια του.

Το Σώμα Εθελοντών του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, συμμετείχε συνολικά με 42 εθελοντές από όλα τα επαρχιακά κλιμάκια, ενώ στην άσκηση έλαβαν μέρος η Μονάδα Ελλειπόντων Ατόμων, η Μονάδα Μη Επανδρωμένων Πτητικών Μέσων (Drones), η Emergency MedicalUnit , η Μονάδα Διοικητικής Υποστήριξης και η Μονάδα Ταχείας Ανταπόκρισης. Αξιολογήθηκαν τα σχέδια δράσης και κινητοποιίησης των Μονάδων του Σώματος.

Send this to a friend