Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μια ολόκληρη περιουσία «σήκωσαν» οι δράστες που μπούκαραν χθες τα ξημερώματα σε σπίτι στη Λάρνακα, αρπάζοντας από το χρηματοκιβώτιο χρυσαφικά, ρολόγια, τιμαλφή και μετρητά συνολικής αξίας πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, γύρω στις 1 τα ξημερώματα τέσσερις κουκουλοφόροι εισήλθαν παράνομα στην οικία αλλοδαπής γυναίκας, μόνιμης κατοίκου Λάρνακας, σε κεντρική περιοχή της πόλης μας.

Πρόκειται για τη σύζυγο επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Λάρνακα, αλλά την ώρα της ληστείας απουσίαζε από το σπίτι.

Οι δράστες, οι οποίοι πέτυχαν είσοδο στην οικία παραβιάζοντας πισινή πόρτα του σπιτιού, απομόνωσαν την παραπονούμενη και τις δύο οικιακές της βοηθούς και υπό την απειλή ψαλιδιού κήπου άρπαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα καθώς και τα χρυσαφικά που φορούσαν.

Στη συνέχεια, ανάγκασαν την ιδιοκτήτρια να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που είχε στο σπίτι, από το οποίο έκλεψαν διάφορα χρυσαφικά, τιμαλφή και ρολόγια συνολικής αξίας περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ και το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με την παραπονούμενη, οι δράστες μιλούσαν αγγλικά.

Ακολούθως οι τέσσερις κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση κι εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι. Αμέσως έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν στο μέρος και ξεκίνησαν εξετάσεις.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας δήλωσε ότι η οικία βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας με την διενέργεια δακτυλοσκοπικών και άλλων εξετάσεων, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί κάποιο στοιχείο ή τεκμήριο που ενδεχομένως να οδηγήσει στον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

Παράλληλα, η Αστυνομία επεξεργάζεται τόσο το κλειστό κύκλωμα βιντεοπαρακολούθησης της οικίας καθώς και άλλα κλειστά κυκλώματα της γύρω περιοχής, προκειμένου να εξακριβωθούν οι κινήσεις των δραστών.

Οι εξεταστές της υπόθεσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να ήξεραν πολύ καλά «πού κτυπούσαν», γνωρίζοντας για την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου και του περιεχομένου του.

 

Επτά σχολεία από την Λάρνακα, ενώνονται για ένα καλό σκοπό  και σήμερα  από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι και τις 8.30 το βράδυ στο Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα, θα πραγματοποιήσουν αιμοδοσία.

Επίσης στο χώρο θα γίνεται και δειγματοληψία εγγραφής νέων μελών δοτών μυελού των οστών από το 298 Sea Scouts Larnaca.

 

Send this to a friend